'Bratija'

Omić: Navijači? Došao sam da igram košarku

"Nisam slušao kako se deru, tu sam da igram košarku, da se borim. Moj život je košarka", kazao je Alen Omić na uvrede navijača
Sport / Košarka | 28. 01. 2018. u 09:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi košarkaš Crvene zvezde Alen Omić rekao je poslije debija u crveno-bijelom dresu u pobjedi nad Olympiakosom da se nije obazirao na prozivke sa tribina.

Omić je prošlog petka potpisao ugovor sa prvakom Srbije do kraja sezone, a zbog njegove vjeroispovijesti dio navijača Crvene zvezde najavio je da će bojkotirati utakmice izabranika Dušana Alimpijevića.

Zvezda je prvi put u povijesti slavila protiv Olympiakosa 89:78, a tijekom utakmice u dvorani 'Aleksandar Nikolić' u više navrata su se čule uvrede na račun slovenskog košarkaša, ali je uslijedila reakcija ostatka navijača.

Uoči početka utakmice protiv Grka u Euroligi, organizirani navijači Crvene zvezde uzvikivali su "Omiću, odlazi!" i istaknuli transparent: "Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija".

"Došao sam zbog navijača, znam da Zvezda ima najbolje navijače u povijesti svega. Došao sam da igram za boju dresa“, rekao je Omić, a potom se osvrnuo na uvrede navijača, „Ne znam, nisam to vidio, ja sam došao da igram košarku. Bio sam u sistemu da bismo pobijedili, da bismo igrali dobro, nisam slušao kako se deru, tu sam da igram košarku, da se borim. Moj život je košarka“.

Omić je rijekom svog debija u Zvezdi, u koju je stigao iz Hapoela, odigrao 15 minuta i za to vrijeme je upisao po šest poena i skokova.

"Zadovoljan sam, može to i bolje, ali tu su treninzi, moram da radim još bolje i jače. Čekam naredne treninge da uvježbam sve što treba da radim", istaknuo je Omić za Sport Klub.

Slovenac se osvrnuo i na činjenicu da je sudjelovao u povijesnoj pobjedi Zvezde, ali i činjenici da ga već za tri dana čeka prvi ’vječiti derbi’ sa Partizanom.

„Super je osjećaj, mnogo mi znači. To smo i željeli još otkako smo počeli da se spremamo za Olympiakos, izašli smo na teren da pobijedimo“, naglasio je Omić i dodao, „Jedva čekam derbi, potrebne su mi utakmice, ne mogu da dočekam da izađem na teren i da se borim za boju dresa“.

LDP: Poruke mržnje Omiću su sramota za Beograd i Srbiju

"Nedopustivo je da oni koji sebe nazivaju navijačima i ljubiteljima sporta bilo koga proglašavaju nepoželjnim zbog njegove ili njene nacionalne ili vjerske pripadnosti. Srbija ima dugu antifašističku povijest i podnijela je ogromne žrtve u borbi protiv rasizma, fašizma i srodnih ekstremnih ideja, zbog čega mi danas imamo posebnu obvezu da odlučno stanemo na put ovakvim primjerima bezumlja koji otvaraju prostor za rehabilitaciju politike etničkih i vjerskih podjela i isključivosti", navode iz beogradskog LDP-a.

"Ne pristajemo na poruke mržnje koje se upućuju sa tribina naših hala i stadiona", poručila je kandidatkinja LDP-a za odbornicu Anita Mitić nakon što je, zajedno sa kolegama sa liste, razvila transparent "HRVATI, BOŠNJACI, ALBANCI U OVOM GRADU NISU STRANCI".

Kopirati
Drag cursor here to close