Za pet godina 270 milijuna dolara

Davis postao najplaćeniji igrač NBA lige

Ugovor će Davisa vezati za franšizu iz Los Angelesa do 2028. uz ukupnu cijenu od 270 milijuna dolara, prema igračevom agentu Richu Paulu.
Sport / Košarka | 05. 08. 2023. u 09:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Anthony Davis ostaje u Lakersima. NBA zvijezda je uspjela produžiti ugovor s Lakersima za još tri sezone za rekordan iznos od 186 milijuna dolara. Tridesetogodišnji Davis će zarađivati 62 milijuna dolara po sezoni, što je najveća godišnja plaća u povijesti NBA lige.

Ugovor će Davisa vezati za franšizu iz Los Angelesa do 2028. uz ukupnu cijenu od 270 milijuna dolara, prema igračevom agentu Richu Paulu. Prošle sezone Davis je odigrao važnu ulogu u putu Lakersa do finala Zapadne konferencije gdje su poraženi od kasnijeg prvaka Denvera. Davis je osvojio svoj prvi NBA naslov u 2020. s Lakersima.

Davis je prošle sezone u play offu postao teći igrač Lakersa s 50 ili više blokada u postsezoni iza O'Neala i Abdul-Jabbara. U Lakerse je došao 2019. godine iz New Orleansa i zajedno sa LeBron Jamesom je pomogao klubu da se domogne naslova prvaka 2020. godine.

Upravo su on i LeBron zajedno potpisali nove ugovore nakon osvojene titule, pa će biti zanimljivo vidjeti kakva je reakcija LeBron na sve ovo. Ovog ljeta Lakersi su potpisali ugovore s Ruijem Hachimurom, Austinom Reavesom i Gabeom Vincentom kao slobodnim agentima koji traju do 2025. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close