NBA

Dallas izjednačio, Bogdanović ubacio 25 koševa

Bojan Bogdanović je za goste imao učinak od 25 koševa (šut 9-15, trice 1-4) i pet skokova za 41 minutu igre.
Sport / Košarka | 19. 04. 2022. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Dallas Mavsa svladali su u drugoj utakmici 1. kruga NBA playoffa svojoj dvorani Utah Jazz s 110-104, a Bojan Bogdanović je za goste imao učinak od 25 koševa (šut 9-15, trice 1-4) i pet skokova za 41 minutu igre.

Dallas uspio poravnati omjer na 1-1, iako i na ovom susretu nije igrala njihova prva zvijezda Luka Dončić, a u njegovoj odsutnosti kod Teksašana je zablistao Jalen Brunson koji je postigao rekordnih 41 poen.Mavericksi su postavili momčadski rekord od 22 trice, a imali su samo tri izgubljene lopte, čime su izjednačili rekord doigravanja.

Dallas je bio u opasnosti da izgubi objeprve utakmice na domaćem parketu nakon što je doigravanje otvorio s prednošću domaćeg terena prvi put od osvajanja NBA naslova prije 11 godina. Nakon poluvremena domaći su nadoknadili zaostatak od deset razlike, a Brunsonu je pomagao i Nijemac Maxi Kleber koji je postigao 25 poena.

"Učinili smo ono što smo morali učiniti", rekao je trener Mavericksa Jason Kidd. "Razumijemo što je pred nama, što dolazi. Bit će to neprijateljsko okruženje, Utah igra izuzetno dobro kod kuće."

Brunson je postao peti igrač Dallasa koji je postigao 40 i više poena u utakmici doigravanja.

"Trebala nam je ta pobjeda", rekao je Brunson i dodao: "Pokušao sam se zabaviti. Samo sam agresivan, pokušavam igrati, uključiti više ljudi u igru, stvoriti probleme protivniku. samo igram svoju igru."

Kod Utaha Donovan Mitchell postigao je 34 poena, Bojan Bogdanović je bio drugi strijelac s 25,a Jordan Clarkson je dodao 21. Rudy Gobert upisao je osam poena i 17 skokova.

Treća utakmica doigravanja igra se u četvrtak navečer u Utahu, gdje je momčad iz Teksasa izgubila posljednjih 11 utakmica.

Denver Nuggetsi su u drugom susretu doigravanja na gostovanju kod Golden Statea uvjerljivo poraženi (126-106), a srpski as Nikola Jokić ostvario je double-double učinak, ali je i isključen u posljednjoj četvrtini.

Jokić je u 28 minuta na terenu postigao 26 poena i imao 11 skokova i četiri asistencije, a isključen je sedam minuta prije kraja utakmice, prilikom uvjerljivog vodstva domaćina, kada je "zaradio" još jednu tehničku pogrešku zbog nervozne reakcije.

Kod Denvera su tri igrača postigla po 12 poena. U redovima Golden Statea, koji je u posljednju četvrtinu ušao s 20 koševa prednosti, izvrstan je bio Steph Curry s 34 koša za samo 23 minute provedene na terenu. Prratio ga je Jordan Polly s 29 koševa.

Treća utakmica, čiji je domaćin Denver, igra se u noći između četvrtka i petka.

Na Istoku su Philadelphia 76ersi kao domaćini svladali Toronto Raptors 112-97 i poveli 2-0 u pobjedama.

Kamerunski centar Philadelphije Joel Embiid bio je prvo ime susreta sa 31 poenom i 11 skokova. Trener Philadelphije Doc Rivers postigao je 100. pobjedu u NBA playoffu u karijeri.

Kopirati
Drag cursor here to close