NBA

Bogdanović briljirao, Dončić pao u očaj

Bogdanović je za 40:09 minuta provedenih u igri ubacio 26 koševa (šut za dva 9-14, trica 2-6, slobodna bacanja 2-2) uz pet skokova, četiri asistencije i jednu osvojenu loptu.
Sport / Košarka | 17. 04. 2022. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FOTO: Profimedia / Bogdanović briljirao, Dončić pao u očaj

Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović odigrao je odličnu utakmicu za Utah Jazz koji je u prvoj utakmici ovogodišnjeg doigravanja u NBA ligi kao gost svladao Dallas Maverickse s 99:93. Bogdanović je za 40:09 minuta provedenih u igri ubacio 26 koševa (šut za dva 9-14, trica 2-6, slobodna bacanja 2-2) uz pet skokova, četiri asistencije i jednu osvojenu loptu.

Hrvatski reprezentativac briljirao je u prvom poluvremenu kada je ubacio 20 od svojih 26 poena te bio najzaslužniji što je Jazz na odmor otišao s prednosti 45:43, iako je većim dijelom te dionice igre bio u zaostatku. U nastavku je utakmicu u svoje ruke preuzeo Donovan Mitchell koji je 30 od svojih ukupno 32 ubačaja postigao upravo u drugom poluvremenu, prenosi Hina.

Uz Bogdanovića i Mitchella istaknuo se i Rudy Gobert sa 17 skokova, dok je ključnu tricu za prednost 95:91 na ulasku u posljednju minutu pogodio Royce O'Neale, a to su mu ujedno bili i jedini poeni. Kod Mavsa koji su igrali bez svog najboljeg igrača Luke Dončića zbog ozljede lista najučinkovitiji su bili Jalen Brunson s 24 i Spencer Dinwiddie s 22 ubačaja.

Upravo je Dončić bio jedan od onih koji su ovu utakmicu proživjeli najdramatičnije. On je dio utakmice proveo uz parket iza koša kako bi bodrio svoje suigrače, ali od tog poteza ostao je samo serijal fotografija na kojima se vidi kako u nevjerici promatra ono što se događa na parketu.

FOTO: Profimedia / Bogdanović briljirao, Dončić pao u očaj

Podsjetimo, Jazz je nakon ove utakmice poveo s 1:0 u pobjedama u seriji koja se igra na četiri pobjede. Ovi suparnici drugu će utakmicu igrati za dva dana također u Dallasu.

Kopirati
Drag cursor here to close