Musa ubacio 20 poena

Chacho i veterani slomili Partizan

Kada je izgledalo da je Real pred zidom, da nema izlaza, Chus Mateo je na parket poslao Rudyja Fernandeza (38), Sergia Rodrigueza (39) i Sergia Llulla (35).
Sport / Košarka | 10. 05. 2023. u 23:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Imao je Partizan 2:0 nakon prve dvije utakmice u gostima. Imao je Partizan 18 poena prednosti na početku drugog dijela, ali sve to nije bilo dovoljno za prolaz na Final Four. Kada je izgledalo da je Real pred zidom, da nema izlaza, Chus Mateo je na parket poslao Rudyja Fernandeza (38), Sergia Rodrigueza (39) i Sergia Llulla (35).

Rutinere, iskusne, preiskusne igrače koji su odigrali "gomilu" ovakvih utakmica. I kako je Partizan u prvom dijelu imao sjajan šut za tri poena, raspoloženog Puntera, tako je Real u nastavku utakmicu stvari preokrenuo.

Iako je još u trećoj četvrtini Real zaigrao bolje, Partizan se držao. Devedeset sekundi prije kraja Partizan je imao 15 poena prednosti, međutim u tom kratkom periodu domaća momčad je napravila 9-1. Rodriguez je pogodio tricu, Musa je realizirao tri slobodna bacanja, pa je Real polako utakmicu uvodio u nemirne vode.

Kada se utakmica lomila Llull je pogodio dvije trice, Hezonja jednu, Chacho je poentirao za dva i Real je otišao na 97:88. Zakomplicirali su sebi igrači Reala situaciju, međutim Punter je na -3 promašio tricu, Exum još jednu i Real je slavio 98:94. U drugom dijelu su košarkaši Reala postigli 59 poena.

Chacho je za 19 minuta postigao 19 poena, Llull je dodao 8, Rudy Fernandez nije poentirao, ali je uhvatio pet važnih lopti. Prvi strijelac Reala je bio Džanan Musa koji je pokazao nevjerojatnu
koncentraciju s linije slobodnih bacanja. Musa je ubacio 20 poena, za 25 poena, s penala je šutirao 11/12 što je za jednu ovakvu utakmicu bilo izuzetno važno. Mario Hezonja je ubacio 13 poena, Tavares 12 uz 7 skokova.

Kevin Punter je vukao sam Partizan većim dijelom utakmice, završio je s 28 poena, sedam trica. Od ostatka momčadi, Exum je dodao 16, Lessort 13, ali treba uzeti u obzir činjenicu da je Partizan
za dva poena imao skromnih 12/32.

Kopirati
Drag cursor here to close