Slovenija, Izrael i Belgija bez poraza

Srbija ispustila +14, Hrvatska pala u finišu

Mlada reprezentacija Hrvatske je opet uvela utakmicu u egal, u posljednjoj minuti. Sasu Salin kojeg nije bilo nigdje do tog trenutka je tricom podigao na +4 Finske, Rogić nije pogodio za dva, Marčinković je promašio tricu 11 sekundi prije kraja.
Sport / Košarka | 29. 11. 2021. u 01:10 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon nedjeljnih utakmica imamo tri selekcije koje su ovaj prvi "prozor" kvalifikacija zaključile maksimalnim učinkom. To su Belgija, Izrael i Slovenija, dok su bez pobjede Hrvatska i Poljska.

Srbija se prije tri dana provukla protiv Latvije nekako na domaćem parketu, protiv Belgije nije bilo provlačenje, protiv Belgije je ispuštena pobjeda. Uz manje padove, Srbija je držala utakmicu pod kontrolom. Od plus sedam nakon prvih deset minuta, preko plus dvanaest na poluvremenu, do devet poena prednosti na ulasku u posljednju četvrtinu. Međutim u toj četvrtoj četvrtini, Pešićevi momci su ubacili mizernih šest poena. Taj dio igre Belgija je dobila 19:6.

Van Rossom pogađa za tri poena 57 sekundi prije kraja. Teodosić je u napadu promašio dvije trice, Avramović je bacio loptu u aut, pa je trijumf Belgije 73:69, potvrdio s linije slobodnih bacanja potvrdio njihov najbolji igrač Van Rossom koji je s 20 poena bio najbolji u pobjedničkoj selekciji. Vrlo dobar je bio Ismael Bako s 14 poena i 11 skokova. Srbija je imala Avramovića s 19 poena, Petruševa koji se priključio reprezentaciji sa 16 poena, dok je Teodosić dodao 14. Srbija je imala šut 43.3 posto.

Grci su se nakon šokantnog poraza u Velikoj Britaniji, oporavili domaćim trijumfom protiv Bjelorusije.Agravanis, Kaselakis su vodili Grčku, obojica su ubacila po 14 poena. Prednost koju je domaća selekcija izgradila do poluvremena (38:30), uspjela je sačuvati do krajnjih 77:67. Blizniuk i Salash su odradili vrlo dobro utakmicu s po 17 poena, tu je bio Parakhouski na double - double učinku 15 poena i isto toliko skokova.

Turci su u Istanbulu ostavili Britance na -17 na kraju, 84:67.Do poluvremena su Britanci ispustili sedam poena prednosti, pa smo nakon prvog dijela imala "nulu" na semaforu 37:37. U nastavku su Turci izgradili tih 17 poena, na krilima Shanea Larkina koji je bio ispred svih sa svoja 22 poena, s tim da je za dva poena šutirao šest od šest. Bugrahan Tuncer je dao svoj doprinos sa 17 poena, koliko je s druge strane ubacio Dan Clark.

Mlada reprezentacija Hrvatske je opet uvela utakmicu u egal, u posljednjoj minuti. Sasu Salin kojeg nije bilo nigdje do tog trenutka je tricom podigao na +4 Finske, međutim Rogić nije pogodio za dva, Marčinković je promašio tricu na 11 sekundi prije kraja. Salin je s dva slobodna stavio točku na i, Finci su slavili 77:71. Filip Bundović je jedini u dresu reprezentacije Hrvatske otišao preko deset poena, stao je na 16 uz samo dvije promašene lopte. Finci su pogodili deset trica više, Edon Maxhuni iz Den Bosha se izdvojio s 15 poena, Shawn Huff je zabio četiri trice, ukupno 14 poena.

Slovenci su u ovoj skupini na očekivanih 2:0, iako niti do jedne pobjede nisu došli lako. U Kopru su ih mučili Šveđani. Sve do same završnice. I pitanje je kako bi završilo da Tobias Borg nije promašio dvije vezane trice u trenucima kada je Slovenija vodila 92:86. Klemen Prepelič je bio odličan s 30 poena, Jaka Blažić također na visini s 23 poena. Šveđani u ovom kvalifikacijama izgledaju dosta dobro, predvođeni Hakansonom koji se ovaj put izdvojio s 21 poenom. Czerapowicz je odigrao "svoju" utakmicu s 19 poena i 11 skokova.

U skupini D smo imali jedan raritet. U prvom kolu su pobjedničke selekcije ubacile po 69 poena, tri dana kasnije poražene su ostale na istom broju poena, opet 69.

Da je Estonija reprezentacija s puno oscilacija pokazalo se na startu ovih kvalifikacija. Sada su kući Estonci kući izgubili od Izraela 69:79. Zanimljivo da kod Izraela niti jedan igrač nije išao preko deset poena. Njemačka jeste pobijedila tijesno Poljsku u gostima 72:69, ali gosti su uspjeli utakmicu iskontrolirati. Najzaslužniji za slavlje Njemačke je bio David Kramer s 24 poena.

Skupina A:
Belgija - Srbija 73:69

Skupina B:
Grčka - Bjelorusija 77:67
Turska - Velika Britanija 84:67

Skupina C:
Finska - Hrvatska 77:71
Slovenija - Švedska 94:89

Skupina D:
Estonija - Izrael 69:79
Poljska - Njemačka 69:72

Kopirati
Drag cursor here to close