Real bolji od Dallasa

Campazzo sredio Mavse u završnici

Ubacio je Argentinac devet poena u kratkom periodu, uključujući tricu za 127:120, 11 sekundi prije kraja.
Sport / Košarka | 11. 10. 2023. u 01:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još tamo 1988. godine, Real Madrid se na nekadašnjem McDonald's turniru suprotstavio slavnim Boston Celticsima. Od tog listopada do utakmice utorak, Real je osam puta igrao protiv NBA ekipa. Prvu pobjedu je upisao protiv Toronto Raptorsa, drugu kontra Oklahoma Thundera. Sada su aktualni pobjednici Eurolige uspjeli savladati i Dallas Maverickse 127:123.

Utakmica je privukla veliku pažnju, svi su u dvorani s nestrpljenjem čekali povratak nekadašnjeg igrača Luke Dončića. Međutim, Luka je većinu vremena proveo na klupi razgovarajući sa svojim suigračima, nekadašnjim iz Reala.

Dončić je odigrao samo pet minuta, ali i za to vrijeme je uspio zabiti 9 poena, pogodio je tri trice. Druga zvijezda Dallasa Kyrie Irving nije uopće ulazio u igru.

Četiri i pol minute prije kraja, gosti su imali prednost 114:106, ali onda tri napada zaredom nisu uspjeli poentirati. S dva poena Fernandeza Real se vratio u utakmicu, dvije i pol minute prije kraja. Završnicu utakmice su obilježili Yabusele i Campazzo kojeg jednostavno nisu mogli zaustaviti.

Ubacio je Argentinac devet poena u kratkom periodu, uključujući tricu za 127:120, 11 sekundi prije kraja. Walker je samo svojom postavio konačan rezultat. Tu posljednju četvrtinu Real je dobio 37:24, Campazzo je sam postigao 14 poena

Video: Real Madrid - Dallas Mavs 

.

Prvi strijelac Reala je bio Campazzo, s 20 poena, osam asistencija i šest skokova. Sergio Lull je ubacio 19, kao i Vincent Poirier koji je tome dodao i 10 skokova. Prvi strijelac Dallasa bio je Tim Hardaway s 21 poenom. Košarkaši Reala su pogodili 20 trica, ukupno su imali jedanaest skokova više (52-41).

Džanan Musa je uspio ubaciti osam poena uz šut 2/8, pet asistencija i tri skoka za 24 minute, dok je Mario Hezonja ostao 11 minuta. Za to vrijeme je postigao pet poena, imao je i dva skoka te po jednu asistenciju, blokadu i izgubljenu loptu.

Kopirati
Drag cursor here to close