Celticsi propustili meč loptu

Buttler uništio Boston, igra se sedma

"Nevjerojatno je imati tipa poput njega pored sebe. Igrao sam s nekim sjajnim igračima, a on je jedan od najboljih" poručio je u mikrofon uz pokoju psovku Kyle Lowry, Jimmyjev suigrač.
Sport / Košarka | 28. 05. 2022. u 09:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odluka o najboljoj momčadi Istoka na kraju će pasti u sedmoj utakmici. Iako je Boston imao 3-2 prednost u seriji i sedmu utakmicu na domaćem parketu, košarkaši Miamija su očito imali druge planove. Miami je u Bostonu svladao Celticse 111:103, pa će se sedma utakmica igrati sada u njihovoj dvorani. Još jednu fenomenalnu utakmicu je odigrao Jimmy Butler koji je utrpao Bostonu 47 poena, sedam u samoj završnici kada se utakmica lomila.

"Nevjerojatno je imati tipa poput njega pored sebe. Igrao sam s nekim sjajnim igračima, a on je jedan od najboljih" poručio je u mikrofon uz pokoju psovku Kyle Lowry, Jimmyjev suigrač. Deset godina nakon što je LeBron James postigao 45 poena u 6. utakmici u Bostonu na putu prema naslovu Miamija Buttler je otišao dva poena dalje, samo u četvrtoj četvrtini je zabio 17 poena. Ono što je pogađao je bilo pomalo nevjerojatno u ovoj utakmici. Prvo koš uz dodatno za 102:99.

Boston je bez realizacije, P.J. Tucker je siguran sa linije slobodnih bacanja. Na poene Tatuma odgovorio je košem iz okreta sa istekom napada za 107:101, samo 43 sekunde prije kraja utakmice. Posljednju priliku za domaće upropastio je Jaylen Brown koji je kod vodstva Heata 107:103 napravio prekršaj u napadu u pokušaju ulaska pod obruč 12 sekundi prije kraja. Butler i Gabe Vincent su s crte slobodnih bacanja zaključili posao.Butler je uz 47 koševa ubilježio i 9 skokova, te 8 dodavanja, dok je napokon odličnu utakmicu za Miami odigrao i Kyle Lowry s 18 ubačaja i 10 asistencija.

Kod Bostona najbolji je bio Tatum s 30 poena, 9 skokova i 8 dodavanja, White je ulaskom s klupe dodao 22, dok je Brown 18 od svojih 20 poena postigao u prvom poluvremenu.

Butlerovih 47 poena je sedmi najveći učinak u NBA povijesti za igrača čiji se klub suočava s eliminacijom. Elgin Baylor je postigao 61 poen protiv Bostona u petoj utakmici finala 1962. godine. Wilt Chamberlain je tri puta bio na vrhu sa 50, Sleepy Floyd je također ubacio 50 protiv Lakersa 1987., a Jamal Murray je zabio 50 protiv Utah Jazza 2020. godine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close