Pred susret u Mejdanu

Bosnić: Nema Robersona to je hendikep za nas

"Oni jako dobro trče kontranapad, a uglavnom svi šutiraju za tri poena. Moramo se fokusirati da to zaustavimo i da odigramo što bolju odbranu", mišljenja je Bosnić.
Sport / Košarka | 22. 02. 2022. u 10:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kraj veljače donosi nam novi prozor u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u košarci koje se igra naredne godine. U razmaku od od tri dana reprezentacija BiH će igrati dvije utakmice protiv najkvalitetnijeg protivnika u skupi F, Litve koja baš kao i BiH ima omjer 2:0.

S obzirom na sustav takmičenja i činjenicu da tri reprezentacije iz skupine prolaze u drugi krug, eventualnim trijumfom u jednoj od naredne dvije utakmice, izabranici Vedrana Bosnića vrlo vjerojatno bi osigurali taj drugi krug. Litvanci nemaju na raspolaganju svoje najbolje igrače koji igraju NBA ligu, Eurolligu, ali i dalje se radi i reprezentaciji koja je svakako prvo ime ove skupine.

Nekog velikog vremena za uigravanje Vedran Bosnić nema jer su do utakmice ostala dva dana. Što se tiče BiH, igrački je komletirana dolaskom Miralema Halilovića. Nedostaje zbog ozljede, play Roberson.

"Kao što znate, fali nam John Roberson i to će biti hendikep na bekovskim pozicijama.Svi momci koji su tu jako su spremni, željni igre i dokazivanja, a pogotovo jer znamo da igramo protiv ekipe kao što je Litvanija. Oni jako dobro trče kontranapad, a uglavnom svi šutiraju za tri poena. Moramo se fokusirati da to zaustavimo i da odigramo što bolju odbranu.Motivacije nikad ne fali, kao i uvijek, a posebno sad kad smo čuli da su karte rasprodate za 3 sata. Jedva čekamo četvrtak i utakmicu", kaže Vedran Bosnić koji je kao igrač jedno vrijeme nosio dres Rytasa Vilniusa.

Kopirati
Drag cursor here to close