Pravi se momčad za narednu sezonu i čeka draft

Bogdanović neće napustiti Pistonse

"Pričao sam s GM-om kluba, Troyjom Weaverom, koji me je uvjerio kako ćemo sljedeće godine imati odličnu momčad. Imamo dosta prostora na salary capu da dovedemo neke dobre igrače", rekao je Bojan prije određenog vremena.
Sport / Košarka | 02. 02. 2023. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stvari se za sedam dana mogu promijeniti sedam puta barem kada je u pitanju "trgovina" pod NBA koševima. Bojan Bogdanović je jedan u nizu igrača čiji se ime posljednjih dana često spominje kao jedan od igrača koji bi u ovom periodu mogao završiti u nekoj od razmjena. Bojan igra odlično, ima prosjek 21,4 poena po utakmici uz odličnih 48,7% šuta te 41,6% za tri poena, ali nije mu lako jer je u jednoj od najslabijih momčadi lige, nekada slavnim Detroit Pistonsima koji sa svakom novom pobjedom mogu otvoriti šampanjac. Do sada su potrošili 13.

Bojan ima ugovor s Pistonsima i kako stvari stoje on će i dalje nositi dres Detroita. Ugledni NBA novinar Marc Stein na svojem je Substack kanalu danas objavio kako Detroit nije zainteresiran za puštanje Bogdanovića.

Pistonsi Bojana vide kao predvodnika mlade momčadi, a sljedeće sezone očekuju borbu najmanje za play-in turnir i tu bi im Bogdanović trebao biti od velike pomoći uz mladu grupu koju predvodi 21-godišnji Cunningham, ali u kojoj su još Jaden Ivey (20 godina), Jalen Duren (19), Isaiah Stewart (21), Saddiq Bey (23) i Killian Hayes (21). Za narednu sezonu Pistonsi imaju veće, bolje ambicije, čak pucaju i na play off, jer se nadaju da će kao jedna od tri najlošije momčadi lige dobro proći na narednom draftu. I oni "pucaju" na francusko čudo od djeteta Victora Wembanyamu.

"Pričao sam s GM-om kluba, Troyjom Weaverom, koji me je uvjerio kako ćemo sljedeće godine imati odličnu momčad. Imamo dosta prostora na salary capu da dovedemo neke dobre igrače, a opet ćemo imati i visoki pick na draftu", rekao je prije nekoliko dana Bogdanović američkim medijima te dodao:

"I sada imamo sjajne mlade igrače, ali kada je postalo jasno kako Cunningham neće igrati do kraja sezone zbog ozljede, to je bio veliki udarac za mene. Prije toga smo razmišljali kako bismo se možda mogli boriti za play-in turnir, ali bez njega je to nemoguće. Cijela naša ofenzivna strategija je povezana s njim".

Kopirati
Drag cursor here to close