Kvalifikacije za SP

BiH uvjerljivo poražena u Francuskoj

Košarkaši BiH uvjerljivo su poraženi od reprezentacije iz svjetskog vrha
Sport / Košarka | 28. 11. 2017. u 08:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je Rouenu poražena od Francuske sa 84:65 (19:12, 20:22, 22:15, 23:26) u drugom kolu kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Nakon senzacionalne pobjede na startu kvalifikacija nad Rusijom, košarkaši BiH uvjerljivo su poraženi od reprezentacije iz svjetskog vrha, iako su u prve dvije četvrtine bili ravnopravan protivnik.

Na otvaranju susreta BiH je povela koševima Stipanovića i Gordića, što je bila i jedina prednost na utakmici. Francuzi su serijom 9:0 brzo došli i do vodstva nakon četiri izgubljne lopte i šest promašaja za tri koša bh. košarkaša, a prvu dionicu domaći su riješili u svoju korist sa 19:12.

Najbolje razdoblje izabranici Duška Vojoševića odigrali su u drugoj četvrtini. Sa tri trice Gordića i Miloševića na startu uspjeli su uhvatiti priključak i izjednačiti rezultat, ali je domaća momčad ponovno došla do vodstva i na odmor otišla s pet koševa prednosti.

Video: Sažetak utakmice Francuska - BiH

U trećoj dionici tricom Atića ponovno su se košarkaši BiH vratili u igru, ali su Franzuci odgovorili i ponovno došli do osjetnije prednosti 49:40, a nakon nekolko promašenih otvorenih šuteva bh. momčadi domaći su otišli na 13 koševa - 61:49.

Zadnju četvrtinu bh. košarkaši su otvorili s nekoliko tehničkih grešaka i isforsiranih šuteva, što su Francuzi kaznili i došli do 20 koševa prednosti, koje su sačuvali do kraja.

U bh. reprezentaciji najefikasniji su bili Nemanja Gordić sa 16, Milan Milošević sa 15 koševa i Andrija Stipanović sa 13 koševa, a kod pobjednika Bouteille s 12 koševa.

Sljedeći susret košarkaši BiH igraju 24. veljače 2018. godine kada dočekuju Belgiju, koja je u drugom kolu u gostima poražena od Rusije sa 76:69.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close