Opet ima velikih problema

Ben Gordon uhapšen zbog fizičkog zlostavljanja svog sina

Iako mu je bilo teško priznati da ima ozbiljan problem, posustao je nakon što je nakon nekoliko ispada završio u psihijatrijskoj bolnici.
Sport / Košarka | 12. 10. 2022. u 01:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ben Gordon, nekadašnja NBA zvijezda, uhapšen je u njuorškoj zračnoj luci LaGuardia zbog fizičkog zlostavljanja svog 10-godišnjeg sina.Mediji iz New Yorka pišu kako je policija uhapsila 39-godišnjeg bivšeg košarkaša koji je čekao let za Chicago, a isto tako se ne navodi u kolikoj je mjeri Gordonov sin bio ozlijeđen prilikom zlostavljanja.

No, itekako je poznata Gordonova prošlost koja je prilično bogata s mnogim izgredima. Prije pet godina je uhićen zbog napada i pljačke, a jednako tako je priveden zbog vožnje u automobilu na kojem je falsificirao registarske oznake. Međutim, to nije ono najgore što se dogodilo Gordonu. Još tijekom igračke karijere borio se s psihičkim problemima, koji su ga odjednom zahvatili. U pojedinim trenucima je razmišljao o samoubojstvu.

"Izgubio sam svoju karijeru, identitet, obitelj, sve istovremeno. Bio sam manično depresivan. Nisam jeo. Nisam spavao, a kada to kažem, riječ je o potpuno novom pojmu nesanice. Svake noći bih se budio u isto vrijeme, kao sat. A onda bi demoni izašli van. Kada ste budni noću i kad je sve tiho, a vi ste sami, onda se susretnete sa svojim najdubljim mislima i tada tama počinje preuzimati psihu. U tom trenutku se već nisam osjećao živim. Osjećao sam se kao dio podzemlja, iskreno. Čak je u jednom trenutku pokušao da se objesi.

Upravo taj bijes koji mu se skupljao u mislima, nekoliko je puta izašao na vidjelo u javnosti. Iako mu je bilo teško priznati da ima ozbiljan problem, posustao je nakon što je nakon nekoliko ispada završio u psihijatrijskoj bolnici. Nažalost, čini se kako Ben opet ima sličnih problema. 

Gordonu su, inače, mnogi proricali veliku NBA karijeru nakon što je bio treći izbor NBA drafta 2004. godine. Chicago je bio njegov prvi klub, gdje je uostalom ostavio najdublji trag pa je tako 2005. izabran za najboljeg šestog igrača lige te u najbolju rookie petorku. Nakon Chicaga je igrao u Detroitu, Charlotteu i Orlandu te je 2015. godine zaključio NBA karijeru.

Kopirati
Drag cursor here to close