Zabio 50 koševa na utakmici

Amerikanac srušio rekord Eurolige, ali šou mu 'ukrala' turska novinarka

Nigel Hayes-Davis zabio je 50 poena na utakmici Eurolige za svoj Fenerbahče u visokoj pobjedi protiv berlinske Albe (103:68) u sklopu 32. kola Eurolige.
Sport / Košarka | 29. 03. 2024. u 23:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Fenerbahčea rutinski su svladali berlinsku Albu (103:68) u sklopu 32. kola Eurolige, a čudesnu utakmicu odigrao je Nigel Hayes-Davis.

Američki košarkaš je sa 50 postignutih poena na susretu srušio rekord Eurolige postavši najbolji strijelac u povijesti tog natjecanja.

Zanimljivo, tri i pol minute prije kraja trener ga Hayes-Davisa izvadio iz igre, kada je imao 43 poena, no ubrzo ga je vratio na parket.

To mu je vratio na najbolji mogući način, a dvije sekunde prije kraja susreta je zabio 50. poen i tako ispisao povijest Eurolige.

Na vječnoj listi strijelaca je preskočio Shanea Larkina koji se zaustavio na 49 poena. Larkin je u studenom 2019. na utakmici košarkaške Eurolige ubacio 49 poena u pobjedi Anadolu Efesa nad Bayernom (104:75). 

Međutim, čini se da je jedna dama uvijek u središtu pozornosti kada se ispisuje povijest košarke: Deniz Aksoy, turska novinarka.

Turska TV reporterka američkom je košarkašu čestitala riječima: "Wow! Prva osoba koja je zabila 50 poena u utakmici Eurolige. Čestitamo!"

Još je dodala kako joj ruke drhte od uzbuđenja, ali ako se malo istraži tko je ova šarmantna dama, vidljivo je da na Instagramu ima oko 192.000 pratitelja, više nego bilo koji od košarkaša iz poražene ekipe.

Ali Deniz ne intervjuira samo igrače u dvorani. Radi i na vlastitim TV formatima te upoznaje velike zvijezde europske košarke.

Privatno na internetu objavljuje slike iz prirode, u dizalu ili pred ogledalom, ali i na poslu.

Objave lajkaju i pratitelji iz zemalja koje su politički zavađene s Turskom – poput Izraela ili Grčke, piše Bild.

U privatnom životu zanimaju je umjetnost, filozofija i putovanja. Nije poznato dijeli li tu strast s nekim. Svoj ljubavni život drži daleko od očiju javnosti. 

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Deniz Aksoy (@denizzaksoy)

Kopirati
Drag cursor here to close