Sportski direktor

Aco Petrović podnio ostavku

''Zbog gubitka povjerenja u čelne ljude HKS-a dajem ostavku na mjesto sportskog direktora Saveza'', kratka je izjava s kojom je Petrović svoju radikalnu odluku obznanio na svom, ponovo aktiviranom, twitter profilu.
Sport / Košarka | 28. 04. 2023. u 10:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dvotjednog (odobrenog) dopusta, sportski direktor Hrvatskog košarkaškog saveza vratio se na posao. No, učinio je to Aleksandar Petrović (64) samo da bi se sastao s predsjednikom i glavnim tajnikom HKS-a Nikolom Rukavinom i Josipom Jerkom Vrankovićem i da bi im za vrijeme tog razgovora uručio svoju ostavku.

''Zbog gubitka povjerenja u čelne ljude HKS-a dajem ostavku na mjesto sportskog direktora Saveza'', kratka je izjava s kojom je Petrović svoju radikalnu odluku obznanio na svom, ponovo aktiviranom, twitter profilu.

Naime, nakon što je, po izboru Cibonina trenera Josipa Sesara za izbornika, doživio salve uvreda Petrović je svoj twitter ugasio. Nakon toga se nije pojavio na inauguracijskoj presici novog izbornika htijući tako dati do znanja javnosti da je njegov prvi izbor bio Dario Gjergja. A bila je to i poruka za čelnike Saveza.

Nakon dvotjednog razmišljanja, Petrović je procijenio da s Rukavinom i Vrankovićem zajedno više ne može jer je uvjeren da su i oni sudjelovali u orkestriranju Upravnim odborom i njegovu usmjeravanju prema kandidatu Josipu Sesaru.

A ako je u sve to uvjeren onda bi možda upitna bila i kvaliteta suradnje između izbornika Sesara i sportskog direktora Petrovića pa je i s te strane ovaj razlaz logičan. Doduše, ova odluka Savez dovodi u izvjestan problem jer sve one razgovore s igračima (Hezonja, Smith....) koje je Petrović obavio sada netko, po svoj prilici izbornik Sesar, treba ponoviti.

Osim toga, kad je već tako ustrojen, Hrvatski košarkaški savez pothitno mora naći zamjenu za Petrovića na mjestu sportskog direktora ili će se pak vratiti na stari sustav a to je Stručni savjet koji je, s odlaskom Dina Rađe, ukinut prije lanjskog Eurobasketa.

Za podsjetnik recimo da Hrvatsku ovog ljeta čekaju dvije reprezentativne akcije. Prva su pretkvalifikacije za Eurobasket koje će trajati od 19. srpnja do 5. kolovoza a druga akcija je pretkvalifikacijski turnir za Olimpijske igre koje će se odvijati između 12. i 20. kolovoza.

U pretkvalifikacijama za kvalifikacije za Eurobasket (samo prvi ide dalje) Hrvatska će igrati u skupini G s Irskom i Luksemburgom dok ostale skupine čine Švicarska, Danska i Kosovo (H), zatim Rumunjska, Slovačka i Albanija (I) te Bugarska, Austrija i Norveška (J).

Kopirati
Drag cursor here to close