Gosti napad smatraju terorističkim činom

VIDEO I Navijači AEK-a napali navijače Hapoel Jerusalema na košarkaškoj utakmici

Prvo su u dvorani domaći navijači počeli gađati gostujuće, meč je prekidan u prvom poluvremenu, dok je početak drugog kasnio jer je došlo do sukoba navijača ispred dvorane. Čak su domaći navijači zapalili zastavu Izraela.
Sport / Košarka | 13. 04. 2023. u 01:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žestoko je bilo u Ateni u drugoj utakmici četvrtfinala play offa. AEK je savladao Hapoel Jerusalem 94:78, pa će putnika na završni Final Four turnir dati treća utakmica.

Ovu drugu su obilježili navijački neredi koji su se dogodili u dvorani, ali i ispred nje. Prvo su u dvorani domaći navijači počeli gađati gostujuće, meč je prekidan u prvom poluvremenu, dok je početak drugog kasnio jer je došlo do sukoba navijača ispred dvorane. Čak su domaći navijači zapalili zastavu Izraela.

Video: Dešvanja u dvorani 

Čelnici Hapoela su se oglasili nakon svega što se dešavalo nazivajući napad na svoje navijače - terorističkim.

"Dragi navijači, dešavanja u Ateni su ništa manje od terorističkog napada na izraelske navijače koji su došli tamo da podrže svoj tim što godinama i čine. Provjerili smo sve što može da se uradi na poluvremenu utakmice i evakuacija navijača Hapoela bila je opcija koja je momentalno odbijena jer su grčki navijači opkolili halu pa je postojala opasnost da budu napadnuti izvan dvorane. Prekid utakmice je mogao da ima ozbiljnije posljedice na što je menadžment našeg tima upozorio, pa su obavijestili osiguranje i policiju i taj kaos je mogao da dovede do kaosa koji bi potencijalno ugrozio ljudske živote. Zbog sigurnosti naših navijača smo odlučili da nastavimo utakmicu uz obećanje policije da se drugi nasilni napad neće dogoditi i ako se bilo što nastavi dvorana će biti ispražnjena. Hapoel je zahvalan svakom navijaču koji je došao da podrži tim usprkos teškim okolnostima i žao nam je zbog traumatičnog iskustva koje su proživjeli. Klub neće šutjeti o ovakvim stvarima i FIBA je već dobila ozbiljnu žalbu. Hvala svakome od vas!", naveli su ih Hapoela.

Kopirati
Drag cursor here to close