Prodavao Dinamove dionice

Trgovao dionicama Dinama: Zlatko Mamić završio na MUP-ovoj tjeralici

Lažni nogometni skaut i tobožnji rođak Zdravka Mamića nudio nesuđenim dioničarima Dinama na otkup dionice tog kluba iako klub nikad nije privatiziran
Sport / Flash | 21. 10. 2018. u 09:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Varalica Zlatko Mamić (44), koji je kao lažni nogometni skaut i tobožnji rođak Zdravka Mamića nudio nesuđenim dioničarima Dinama na otkup dionice tog kluba iako klub nikad nije privatiziran, završio je na MUP-ovoj tjeralici.

Jutarnji list piše kako je protiv njega raspisan i europski uhidbeni nalog.

Taj rođeni Dervenćanin s prebivalištem u Zagrebu nasamario je 17 osoba, prisvojivši si 1,5 milijuna kuna. Tko zna koliko bi još “trgovao” dionicama da ga iz Dinama nisu prijavili policiji nakon što su ih nezadovoljni Dinamovi “dioničari” zasuli upitima jer im “rođak Zdravka Mamića nije isporučio dionice”. Kad Mamiću uđu u trag, prijeti mu do osam godina zatvora.

''Priznajem navode iz optužnice. Točno je da sam se predstavljao kao osoba koja zna i poznaje ljude u Dinamu. I nije točno da sam raspolagao povjerljivim informacijama, jer nemam nikakve veze s Dinamom niti sam u Dinamu ikad radio. Cilj mi je bio samo doći do novca.  Točno je, međutim, da sam ljudima govorio da će Dinamo biti prodan kao dioničko društvo. Povjerovali su mi, a ja sam zadržao njihov novac. Inače, radio sam u Njemačkoj, gdje sam upoznao neke ljude s kojima sam u dobrim odnosima te ću uz njihovu pomoć vratiti novac. Doista sam novac namjeravao vratiti. I jesam, nekima sam ga već vratio'', rekao je Državnom odvjetništvu prošle godine Zlatko Mamić pa je, s obzirom na priznanje, nakon toga pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode.

Ali umjesto da se odaziva na sudske pozive, lažni rođak Dinamova savjetnika sve redom ignorira.

Prema optužnici zagrebačkog tužiteljstva, od ožujka 2015. do siječnja 2017.  Mamić je prodavao po “povlaštenoj” tarifi dionicu Dinama za jedan euro, obećavši im da će vrijednost dionice, kad krene slobodna prodaja, biti od 7 do 10 eura.

Ne bi li što dulje držao u zabludi oštećene, slao im je email poruke navodno s Dinamove email adrese, u ime zaposlenica Dinama. I tako dvije godine, piše Jutarnji list.

Kopirati
Drag cursor here to close