Nogometna utakmica

Zbog incidenta sa zoljom u Mukinjama kazneno će odgovarati i drugi navijač

Policija ga sumnjiči da je drugom navijaču, također starom 26 godina, pribavio zolj, te je on iz nje sa tribina ispaljivao pirotehničko ili neko drugo eksplozivno sredstvo.
Sport / Flash | 19. 09. 2022. u 19:31 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za incident sa pucanjem iz zolje na nogometnoj utakmici u Mukinjama prošle nedjelje kazneno će odgovarati i drugi navijač (26) i to za nabavljanje i skrivanje zolje, priopćila je u ponedjeljak policija iz Gospića, prenosi Hina.

Policija ga sumnjiči da je drugom navijaču, također starom 26 godina, pribavio zolj, te je on iz nje sa tribina ispaljivao pirotehničko ili neko drugo eksplozivno sredstvo, zbog čega je osumnjičen ''za dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom'' i nalazi se u istražnom zatvoru.

Kako stoji u današnjem policijskom priopćenju i njegov je prijatelj sada kazneno prijavljen i to za ''sprječavanje dokazivanja kaznenog djela'' i za ''nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari''. Već je saslušan na Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću te ga je sudac istrage uz mjere opreza pustio da se brani sa slobode.

Mladić se sumnjiči, stoji u obrazloženju kaznene prijave, da je pribavio i držao kod sebe vojno oružje, ručni raketni bacač tzv. zolju, a još ju je i sakrio nakon što je njegov prijatelj na utakmici iz nje "ispalio pirotehničko ili neko drugo eksplozivno sredstvo".

U priopćenju stoji da je ''sakrivanjem ručnog raketnog bacača zolje u svojoj obiteljskoj kući spriječio i otežao dokazivanje u kaznenom postupku''.

Tijekom kriminalističkog istraživanja pretražena mu je kuća gdje je pronađen bokser te će mu zbog ''nezakonitog posjedovanja zabranjenog oružja biti uručen obavezni prekršajni nalog''.

Također je utvrđeno da je aktivno sudjelovao u navijačkim neredima na nogometnoj utakmici 11. rujna u Mukinjama, pa će nadležnom sudu protiv njega biti podnesen optužni prijedlog i zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Kopirati
Drag cursor here to close