4. ljetni tavla turnir

Sve što je bilo potrebno u nedjelju u Mostaru bile su sreća i dobre kocke

Ovogodišnji Četvrti ljetni tavla turnir na obali Neretve okupio je je rekordni 72 igrača tavle iz Mostar, Stoca, Jablanice, Počitelja i Konjica.
Sport / Flash | 26. 06. 2023. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvrti ljetni tavla turnir održan je u nedjelju na obali Neretve, na plaži Pijesak –Carina, u Mostaru. Ovogodišnji turnir okupio je je rekordni 72 igrača tavle iz Mostar, Stoca, Jablanice, Počitelja i Konjica.

Foto: PR / Na ovom turniru sudjelovali su igrači svih šest Mostarski tavla klubova

Na ovom turniru sudjelovali su igrači svih šest Mostarski tavla klubova. Draž ovom turniru su dali i rekreativci zaljubljenici tavle iz svih dijelova grada Mostara.

Domaćini turnira Adnan Demirović i Emil Husković  najavili su da će turnir svečano otvarat jedan od Mostarskih tavla klubova i da će to postati tradicija. Ove godine tu čast je imao Damir Batlak predsjednik tavla kluba Stari Grad poželivši svim igračima sreću i dobre kocke.

Turnir se igrao se po starim pravilima do tri ojna u grupnoj fazi dok je u knockout fazi igrano do pet ojnova.

Foto:PR / Pobjednici 4. tavla turnira u Mostaru

Na kraju turnira najviše uspjeha je imao Alem Zajmović tavla klub Zrinjski, drugo mjesto osvojio je Damir Batlak, dok su treće i četvrto mjesto zauzeli Dragi Hrvić i Adnan Đukić. Sva trojica igrača su igrači tavla kluba Stari grad. Svi navedeni igrači dobili su prigodne novčane nagrade, pehare i diplome.

Vidljiva je bilo nazočnost velikog broja gledatelja koji vole ovu igru .Domaćin zajedno sa svojim sponzorima se potrudio da osigura natjecateljima i gledateljima besplatan roštilj i hladne napitke.

Za kraj predsjednik tavla saveza BIH Omer Dervišbegović se zahvalio domaćinu na gostoprimstvu i najavio sudjelovanje backgammon reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu  WBGF Team  WC koje će se održati od 21. do 27. kolovoza u Skoplju. On je kazao da se na turniru očekuje 50-tak reprezentacija s više od 400 igrača.

Foto: PR / Draž ovom turniru su dali i rekreativci zaljubljenici tavle

U razgovoru je naglasio da je ovo velika čast što je naša reprezentacija dobila pozivnicu za najveće svjetsko natjecanje koje ima jako dobar visibility i koje vrlo dobro medijski popraćeno. Odlazak na prvenstvo i obveze prema svjetskoj backgammon federaciji imaju svoju cijenu pa je zamolio odgovorne institucije i svi koju mogu  pomoći, da pomognu u financiranju backgammon reprezentacije BiH.

Rekao je da je tavla savez BiH sa svojim internim sredstvima nije u mogućnosti financirat ovaj projekt bez pomoći drugih.

Dervišbegović je rekao da bi bilo šteta da  ova reprezentacija ne ode na jedno svjetsko natjecanje jer ova ona je spoj iskustva i mladosti koja je dosta naučila igrajući po međunarodnim turnrima i prateći svjetske trendove backgammona. S

Svi koji žele pomoći mogu se obratiti predsjedniku tavla saveza Omeru Dervišbegoviću na mobilni +387 61 024 783.

Kopirati
Drag cursor here to close