Blagaj

Škola mušičarenja u Mostaru privukla djecu i roditelje

Ovaj susret, koji je okupio ukupno 40 djece i njihovih roditelji, označio je početak jedinstvene prilike za mlade entuzijaste da uđu u svijet mušičarenja i razvijaju ljubav prema aktivnom životu na otvorenom.
Sport / Flash | 06. 01. 2024. u 15:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Škola mušičarenja u Mostaru privukla djecu i njihovih roditelji

U organizaciji Omladinskog kluba "Novi Val" Blagaj, u partnerstvu s udrugom "USR Neretva 1933", a u sklopu inicijative "Zajedno za rijeke", u subotu je u Blagaju održan prvi radni sastanak Škole mušičarenja, namijenjene djeci uzrasta od 10 do 17 godina.

Ovaj susret, koji je okupio ukupno 40 djece i njihovih roditelji, označio je početak jedinstvene prilike za mlade entuzijaste da uđu u svijet mušičarenja i razvijaju ljubav prema aktivnom životu na otvorenom, navodi se u priopćenju Omladinskog kluba "Novi val" Blagaj.

Tijekom sastanka, roditelji su detaljno informirani o planiranim aktivnostima Škole mušičarenja, koja će trajati do listopada 2024. godine. Nastava će se održavati dva puta mjesečno, svaki put po dva sata, uz teoretske i praktične aspekte mušičarenja.

Poseban naglasak stavljen je na terenske posjete na lokalnim i regionalnim rijekama u Bosni i Hercegovini, gdje će učenici moći primijeniti stečeno znanje u realnom ribolovnom okruženju.

Projekt je dio višegodišnje kampanje za zaštitu rijeka jugoistočne Europe.

Kampanju je pokrenula organizacija The Nature Conservancy (TNC), jedna od najznačajnijih svjetskih organizacija za zaštitu prirode, u suradnji s lokalnim partnerima u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji.

Zajedničkim radom žele se istaknuti i zaštititi jedinstvena riječna bogatstva naše regije čija važnost nadilazi granice pojedinih država. Njihovom zaštitom stvaraju se nove razvojne prilike i osigurava se dugotrajna dobrobit za ljude i prirodu, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close