Ronaldo: Osjećam se dobro, igrat ću do 40. godine

Da se, uprkos godinama, osjeća odlično potvrdio je i sam Ronaldo, koji je kazao za talijanske medije da će igrati dok ne napuni 40 godina.
Sport / Flash | 06. 02. 2020. u 09:29 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najboljih nogometaša današnjice Portugalac Cristiano Ronaldo je napunio 35 godina mada njegovi fizički parametri odgovaraju dobi od 28 godina. Da se, uprkos godinama, osjeća odlično potvrdio je i sam Ronaldo, koji je kazao za talijanske medije da će igrati dok ne napuni 40 godina.

Portugalski reprezentativac ove sezone je od vitalne važnosti za Juventus, a trenutno se nalazi u nizu od devet utakmica na kojima je postigao gol. Prošlog vikenda protiv Fiorentine stigao je do 19. gola u 19 kola Serije A, a ukupno u svim natjecanjima postigao je 22.

“Mnogo toga će zavisiti od toga kako se osjećam ili kakva je moja motivacija. Jer, fizički nikad neće biti problema. Tretiram svoje tijelo dobro i mislim da mogu igrati sigurno do 40. godine. Najvažniji faktor, iskreno, biće psihološki. To su stvari koje mogu napraviti razliku. U svakom slučaju, sve ima početak i kraj, tako da neću trajati vječno. Logično je. Ali, i dalje se osjećam dovoljno jakim da nastavim osvajati važne naslove“, rekao je Ronaldo.

Juventus je trenutno lider Serije A s 54 boda, tri više od drugoplasiranog Intera. “Stara dama“ ima lijepu priliku da osvoji čak devetu uzastopnu titulu šampiona Italije. Uz to “Juve“ je u polufinalu Kupa Italije, gdje će se sastati s Milanom. U Ligi prvaka stigao je do osmine finala, a s obzirom da mu je rival Olympique Lyon veliki je favorit za plasman u četvrtfinale.

Kopirati
Drag cursor here to close