Barca dovodi Portugalca

Transfer od 30 milijuna eura: "Novi Cristiano" prelazi iz Brage u Barcelonu

Rođen je 1999. godine, primarno igra na krilnoj poziciji, a tepaju mu da je "novi Cristiano". Radi se o ljevaku kojeg ugovor za njegov klub veže do ljeta 2023., a Barca će morati platiti izlaznu klauzulu od 30 milijuna eura.
Sport / Nogomet | 31. 01. 2020. u 09:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: YouTube / Novi Ronaldo: Još jedan u nizu...

Na Nou Campu ipak ne planiraju značajnije igračke nove igračke akvizicije ove zime. Međutim, kad je u pitanju nadareni 20-godišnji Francisco Trincao, igrač portugalske Brage, Barcelona je startala dugoročniji posao s ovim mladim nogometašem.

Trincao je dosad bio poprilično ''ispod radara'' europskih velikana, osim što je prije godinu i pol dana postojao blagi interes Juventusa za ovog igrača, u vrijeme kad je prebačen u prvu momčad portugalskog prvoligaša.

Rođen je 1999. godine, primarno igra na krilnoj poziciji, a tepaju mu da je "novi Cristiano".

Radi se o ljevaku kojeg ugovor za njegov klub veže do ljeta 2023., a Barca će morati platiti izlaznu klauzulu od 30 milijuna eura.

Kad i ako se finalizira ovaj posao, u glavni katalonski grad bi preselio tek na ljeto, a važan dio dogovora je trenutni Barcin mladac, Abel Ruiz, koji bi bio poslan u drugom smjeru na posudbu s obvezom otkupa.

Trincao je upisao 32 nastupa ove sezone za Bragu i postigao tri gola, uključujući jedan u Europskoj ligi u kojem klub sa sjevera Portugala u prvom kolu nokaut faze igra protiv Glasgow Rangersa.

Iz Barcelone su priznali kako nisu planirali u ovom zimskom roku dovoditi Trincaa već se orijentirati na centralnog napadača s obzirom na tešku ozljedu Luisa Suareza koja će ga prikovati za tribinu mjesecima. No kako je to propalo, ipak su se okrenuli finaliziranju ovog transfera.

Quique Setien će se morati snaći s trenutno raspoloživim snagama, a olakotnu okolnost predstavlja činjenica da se Ousmane Dembélé oporavio od ozljede. Glavne mete u vidu Pierre-Emericka Aubameyanga i Rodriga Morena su se pokazale preskupima.

Uostalom, šuška se kako se skupljaju snage i sredstva za kapitalni ulov na ljeto – Lautara Martineza.

Kopirati
Drag cursor here to close