Adrenalinska avantura

Proljeće stiglo a sa njime i ''Run&More Weekend'' festival, evo svih detalja!

Trčati ćemo, smijati ćemo se, sudarati, padati, pružati ruke jedni drugima, širiti dobru energiju i sportski duh. Povedite i navijače! “Run&More Weekend” navija i za one koji nikada nisu potrčali.
Sport / Flash | 10. 04. 2024. u 10:17 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proljeće je. Adrenalinska avantura za sve patike i patikice na trkačkim stazama nezaustavljivo dolazi. Sedmi “Run&More Weekend” festival ponovo će (1. i 2. lipnja) ujediniti sport i zabavu, elitne trkače i one koji plesnim koracima prelaze staze smijeha, muzike i boja. Iskustvo kaže - Banjaluku moraš da udahneš punim plućima!

Ove godine polumaratonska trka na zvanično najbržoj stazi u Bosni i Hercegovini slavi deseti rođendan. Trčati ćemo do najboljeg rezultata na satu ili do odlične zabave. Negdje između starta i cilja osvojiti ćemo možda i poneki žulj. Tek toliko da se podsjetimo da svaka medalja ima i lice i naličje. Nagrade će dobiti svi - od iskusnih sportista s olimpijskom normom za Pariz do najmlađih sudionika s prvim koracima na stazi.

ZAŠTO #ijatrcimbanjaluku?

Bambini Maraton, School Run, 5k Team Run, 10k i 21k na zelenim, ravnim, brzim i prozračnim stazama. Certifikat AIMSA-a. Novčane nagrade najbrže trkačice i trkače, nesvakidašnje medalje i rođendanski pokloni iznenađenja na jubilarnom, desetom RMC Banjaluka polumaratonu. Plus poklon grada za najbržu i najbržeg iz Banjaluke... Desetine volontera, okrepne stanice, motivacijska muzika, energične Banjalučanke za inspirativnu festivalsku atmosferu... Svaki korak prilika za radost trčanja i pomjeranje vlastitih granica.

Eksplozija zabave i boja!

Spakujte i svoje bijele majice za urnebesnu Color Fun Run i ne zaboravite da ovo nije obična trka - ovo je praznik boja, smijeha, muzike i najluđe zabave. Zaboravljamo na ustaljene obrasce i prepuštamo se plesu po šarenim oblacima. Svaki korak postaje prilika za avanturu, a svaka staza pozornica za nevjerojatne performanse. Mijenjamo pravila igre, okrećemo svijet naopačke i postajemo omiljeni događaj u kalendaru banjalučkih radosti. Biramo samo jarke i vesele boje. Bojiš se?

Nastavljamo njegovati filantropski karakter trka. Svaki sudionik, od „7 do 77“, dobiće priliku da, u skladu s mogućnostima, podrži razvoj sportske kulture među generacijama koje rastu zagledane u pametne telefone. A čim podignu pogled sa ekrana - eto života. Imamo posebno osmišljena takmičenja za naše male trkače i buduće šampione. Da staza bude njihovo igralište, a pobjeda razvijanje timskog duha, drugarstva i zdravih navika, koje će osvojiti negdje između starta i cilja. Neće izostati ni pokloni sponzora.

Jedinstvenom festivalskom konceptu u Europi život je udahnuo Banjalučanin Goran Ćorić, s trkačkim iskustvom Bostona, New Yorka, Londona…

Regrutiramo novu vojsku mladih atletičara koji će, nadam se, osvajati naše staze u BiH, ali i pokušati da stignu do najvećih svjetskih takmičenja. Simbolično je i mjesto gdje ih okupljamo. Naša interna, šaljiva parola je “gdje Đoković stade, ti produži!” Rekordan broj osnovaca i srednjoškolaca na startnoj liniji ispred ATP Centra u Banjaluci najbolja je potvrda da zajedno sa svojim timom nisam na stranputici. Naprotiv. Godine rada rezultirale su popularizacijom zdravih navika među novim generacijama. – kaže Ćorić.

Budi dio tima koji pokreće! Prijavi se!

Trčati ćemo, smijati ćemo se, sudarati, padati, pružati ruke jedni drugima, širiti dobru energiju i sportski duh. Povedite i navijače! “Run&More Weekend” navija i za one koji nikada nisu potrčali. U prelijepom okruženju grada bogate istorije, kulture i zelenih površina, nećete pronaći samo sportski izazov, već i priliku za sjajan noćni provod uz koncerte na otvorenom, ćevap svih ćevapa, osvježenje iz najiskusnije pivare u BiH i svjetski poznati rafting kanjonom Vrbasa uz pjenušave slapove i bukove, koji doživljaj pretaču od idiličnog mira do vrhunskog uzbuđenja.

Ove godine, kao i prethodnih, imamo podršku naših tradicionalnih sponzora i prijatelja festivala.

Neka svako od nas bude zrno koje pokreće lavinu promjena i glas koji nadahnjuje druge. “Run&More Weekend” nije među natjecateljima. Mi želimo da i ti pobijediš.

Vidimo se u Banjaluci!

Kopirati
Drag cursor here to close