Udarna vijest!

Rusiji zabrana nastupa na olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima u sljedeće 4 godine

Odluka Izvršnog odbora o kažnjavanju Rusije bila je jednoglasna, objavio je glasnogovornik Svjetske antidopinške agencije.
Sport / Ostali sportovi | 09. 12. 2019. u 12:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusiji je zabranjen nastup na olimpijskim igrama i na svjetskim prvenstvima u nizu sportova u sljedeće četiri godine, objavila je u ponedjeljak Svjetska antidopinška agencija (WADA) svoju odluku u slučaju manipuliranja rezultatima testiranja i prikrivanja organiziranog dopinga koji je provođen uz pomoć moskovskog laboratorija.

Izvršni odbor WADA-e svoju je odluku o suspenziji donio nakon što su njegovi članovi zaključili kako je u laboratoriju u Moskvi došlo do manipuliranja uzorcima, podmetanja lažnih dokaza i brisanja dokumenata koji su bili povezani s pozitivnim nalazima na testovima i pomoću kojih se lako moglo otkriti tko su sportaši koji su se služili nedopuštenim sredstvima.

Odluka Izvršnog odbora o kažnjavanju Rusije bila je jednoglasna, objavio je glasnogovornik Svjetske antidopinške agencije, javlja Hina.

Ova kazna neće spriječiti nastupe ruskih sportaša koji se nisu ogriješili o WADA pravilnike, kao što je to bio slučaj i na posljednjim Zimskim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji te na velikim atletskim natjecanjima, s obzirom da je Rusija pod djelomičnim sankcijama već od 2015. kad su otkriveni mnogi slučajevi dopingiranja kod ruskih atletičara i atletičarki, a kasnije i na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

Kazna uključuje i ukidanje akreditacije Ruskoj antidopinškoj agenciji.

Rusija je imala mogućnost izbjeći sankcije, da je WADA-i predala kopije stvarnih laboratorijskih nalaza. No, to se nije dogodilo.

Ako će se Ruska antidopinška agencija žaliti na izrečenu kaznu, slučaj će biti predan Sudu za sportsku arbitražu.

Kopirati
Drag cursor here to close