"oko sokolovo"

Neobičan zahtjev na Wimbledonu: Prijetili su da neće nastaviti meč

''Ma, nema šanse'' uzviknuo je Ram ljutito nakon što je vidio snimku.
Sport / Flash | 06. 07. 2022. u 18:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi nositelji u konkurenciji muških parova, Rajeev Ram i Joe Salisbury, prošli su u polufinale Wimbledona nakon pet setova protiv francuske kombinacije Nicolasa Mahuta i Edouarda Roger-Vasselina (6:3, 6:7 (1), 6:1, 3:6, 6:4), ali osim što je bilo napeto zbog rezultata, zbivale su se neobične scene na terenu i zbog "oko solokovog".

Dapače, Amerikanac i Britanac krajem drugog seta prijetili su da neće nastaviti igrati meč dok se elektronski sustav za provjeru sudačkih odluka ne isključi. Neobičan zahtjev posljedica je, čini se, greške "hawk eyea".

Salisbury i Ram počeli su slaviti nakon poena za koji su mislili da su osvojili i koji im je donio break kod rezultata 5:5, odnosno vodstvo 6:5. No, Francuzi su više vjerojatno reda radi pozvali provjeru Roger-Vasselinova voleja jer odmah je djelovalo da je loptica otišla izvan granica terena.

Međutim, "oko sokolovo" pokazalo je kako je loptica dirala liniju, što je automatski, jasno, dobra lopta.

''Ma, nema šanse'' uzviknuo je Ram ljutito nakon što je vidio snimku.

''To je apsolutno smiješno. Nema šanse, nema šanse! Isključujemo stroj. Mi ovdje nismo u budućnosti, čovječe''.

Jasno, ni Salisbury nije bio ništa blaži u retorici prema sucu, piše jutarnji.hr.

''Nema šanse da je to bilo unutra, to znaš i sam. Znaš da je ovo pogrešno! Zovi supervizora''.

Rasprava se nastavila i kad je došao nadređeni, i od njega su tražili promjenu odluke koju je "hawk eye" pokazao, ali nisu je dobili. Onda su zahtijevali da se stroj isključi i pri tome prijetili da neće igrati dalje, ako se to ne ispuni. Sudac ih je nekako uvjerio da se ni to neće dogoditi pa su Salisbury i Ram ipak nastavili igrati.

Nervozni od svega izgubili su taj set u tie-breaku, no na koncu su ipak dobili meč.

U polufinalu će, inače, igrati protiv Matthewa Ebdena i Maxa Purcella, koji su u tri relativno lagana seta pobijedili Johna Peersa i Filipa Polašeka (6:4, 6:4, 6:2).

Drugi polufinalni par - igraju danas - čine Mate Pavić i Nikola Mektić protiv Kolumbijaca Roberta Faraha i Juana Sebastaiana Cabala.

Kopirati
Drag cursor here to close