Elita cliff divinga

VIDEO | Najbolji skakači svijeta pristižu u Mostar

Mostar je šesta, pretposljednja stanica sezone, i odluka o titulama bi vrlo lako mogla pasti ove subote.
Sport / Flash | 21. 08. 2019. u 13:06 Bljesak.info
Cliff diving elita stiže u našu zemlju

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Događaj koji ljubitelji skokova u našoj zemlji željno očekuju, natjecanje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2019 na Starom mostu, je na samom pragu. Natjecatelji već pristižu u Mostar, gdje će u petak izvesti prve serije skokova, a veliko finale očekuje se u subotu 24. kolovoza.

Najbolji svjetski skakači i skakačice će u Mostar stići u tijekom dana, a već sutra ih očekuje prvi susret s Neretvom i trening na 27 metara visokoj platformi koja će tokom noći biti podignuta na Starom mostu, priopćeno je u srijedu iz Red Bulla.

Mostar je šesta, pretposljednja stanica sezone, i odluka o titulama bi vrlo lako mogla pasti ove subote. Aktualna prvakinja i prvak, Australka Rhiannan Iffland i Englez Gary Hunt, imaju veliku bodovnu prednost u odnosu na svoje suparnike i solidnim nastupima bi već na Starom mostu zapečatili titule.

Foto: Red Bull PR / Red Bull Cliff Diving 2018.

Dakako, oni bi obrane titula najradije proslavili pobjedama, a posebno to vrijedi za Iffland. Ona je pobijedila na svim natjecanjima ove sezone i sigurno želi nastaviti impresivni pobjednički niz. Pored toga - usprkos svim oborenim rekordima - još uvijek nije upisala pobjedu na Starom mostu.

Gary Hunt je najuspješniji natjecatelj u povijesti prvenstva, vlasnik sedam titula i na putu da osvoji osmu. Na prethodnoj stanici u Beirutu je postao prvi skakač koji je za skok dobio desetke od svih pet sudaca, i svi se odavno pitaju u čemu je njegova tajna.

''Zapravo nema tajne, samo ljubav prema sportu i mnogo napornog treninga. Nikome to ne dolazi samo od sebe. Naravno da imam konkurenciju. Trenutno sam na vrhuncu karijere, i zaista uživam u tome, ali ovo je sport i ne možete vječno ostati na vrhu'', pojasnio je briljantni Britanac.

Foto: Red Bull PR / Red Bull Cliff Diving 2018.

Hunt, Iffland, i svi ostali skakači i skakačice će za koji dan imati priliku da pred mostarskom publikom ponovo pokažu svoje umijeće. Prvi natjecateljski skokovi na rasporedu su u petak, 23. kolovoza od 15 sati, a veliko finale slijedi u subotu, 24. kolovoza.

Program subotnjeg spektakla počinje u 13 sati, a kroz cijeli event publiku će voditi dobro uigrani trojac: Stihi i Gaga, simpatični momci iz sarajevskog hip hop benda Helem Nejse, te Zoran Filičić, novinar i komentator talijanskog Sky Sporta.

U utorak je obznanjen i program Old Town Street Festa 2019, u sklopu kojeg će u petak i subotu na pet bina u Starom gradu brojni popularni domaći i regionalni muzičari zabavljati Mostarce u večernjim satima. Kompletan program s detaljnom satnicom može se naći na Facebook stranici festivala.

Od ponedjeljka su u prodaji i karte za posebnu vožnju talgo vozom, koji će u subotu voziti gledatelje iz Sarajeva na natjecanje u Mostaru i nazad (polazak iz Sarajeva u 9:15 sati, povratak iz Mostara u 19 sati).

Kopirati
Drag cursor here to close