Mostar

Na Kantarevcu održan zajednički trening članova Sportske akademije „Mali Most“

trening je predvodio bivši kapetan nogometne reprezentacije Japana Tsuneyasu Miyamoto.
Sport / Flash | 25. 09. 2022. u 15:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju je u Mostaru na Sportskom centru Kantarevac održan zajednički trening članova Sportske akademije „Mali Most“, a trening je predvodio bivši kapetan nogometne reprezentacije Japana Tsuneyasu Miyamoto.

Treningu je prisustvovao i Veleposlanik Japana u BiH Ito Makoto.

''Već prije mog dolaska u BiH, Veleposlanstvo je podržavalo ovaj projekt. Namjera nam je kroz sport potaći bolje razumijevanje i prijateljsku atmosferu tri naroda u BiH. Vlada Japana pomogla je i u obnovi ove zgrade i terena gdje se nalazimo, a vjerujemo da će biti korisno i za buduće aktivnosti'', rekao je Makoto.

Foto:FENA / Treningu je prisustvovao i Veleposlanik Japana u BiH Ito Makoto

Viši sportski menadžer Sportskog saveza Grada Mostara Dženan Šuta je rekao kako su u ovoj sportskoj akademiji članovi i dječaci i djevojčice, a koje treniraju od 2015. godine

''Kada djeca porastu šaljemo ih u druge klubove gdje se mogu razvijati. Oni kod nas provedu razdoblje od najmlađih dana pa do ulaska u pionirsku grupu. Imamo jako puno djece u Zrinjskom, Veležu, Branitelju, Lokomotivi. Naša je misija da ih uvedemo u sport, da se zadrže u njemu i da budu zreli za 'veliki nogomet', gdje će se dodatno razviti'', istaknuo je Šuta.

Podsjetio je kako su radovi na obnovi Kantarevca i pronalasku sponzora krenuli 2014. godine, a da djeca na njemu treniraju od 2016. godine kada je i otvoren, nakon što je njegovu obnovu pomogla Vlada Japana.

Foto:FENA /Tsuneyasu Miyamoto

''Tsuneyasu Miyamoto, bivši kapetan Japana, koji je inače prvi predsjednik Fondacije 'Mali Most', je nakon problema uzrokovanih pandemijom koronavirusa napokon došao kod nas u Mostar. Iskoristio je situaciju, između dvije prijateljske utakmice reprezentacije Japana, da dođe i da podršku projektu kojeg je pokrenuo i kojega svih ovih godina gura naprijed'', naglašava Šuta.

Tsuneysu Miyamoto trenutno obnaša dužnost direktora za međunarodnu suradnju u Nogometnom savezu Japana.

Foto:FENA / Treningu je prisustvovao i Veleposlanik Japana u BiH Ito Makotot

''Nakon što sam završio svoju profesionalnu karijeru, otišao sam na FIFA-ine nogometne škole, a jedan od glavnih projekata je bio da otvorimo sportsku akademiju negdje u svijetu. Tadašnji japanski ministar vanjskih poslova me nazvao i rekao da imamo priliku to uraditi ovdje u Mostaru. Uz podršku iz Japana i lokalnih vlasti ovdje smo otvorili ovo prekrasno zdanje, gdje se djeca mogu baviti sportom bez ikakvih granica i ograničenja'', zaključio je bivši kapetan Japana.

Kopirati
Drag cursor here to close