Istraživanje o izlasku

''Pravi put''u Mostaru: Mladi smatraju da nema alternative u zemlji i ne vide za koga bi glasali

''Svjesni su da su to korumpirani političari koji brinu samo da budu na vlasti i moći, ne brinu ih brojni odlasci mladih'',
Vijesti / Flash | 25. 09. 2022. u 14:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi smatraju da nema alternative u zemlji i ne vide za koga bi glasali na izborima, rezultat je istraživanja koji provodi Udruženje građana ''Pravi put''.

''Ne vide ni u kome onu pravu promjenu koji bi riješio probleme. Svjesni su da su to korumpirani političari koji brinu samo da budu na vlasti i moći, ne brinu ih brojni odlasci mladih'', kazala je danas u Mostaru Sofija Grmuša predsjednica ovog udruženja.

Naime, u sklopu zagovaračke kampanje podizanja svijesti mladih o značajnosti izlaska na izbore udruženje građana “Put Pravde” Banja Luka sprovodi kvantitativno i kvalitativno istraživanje o izlasku mladih na izbore. Anketa je namijenjena stanovnicima Bosne i Hercegovine do 35 godina starosti. Cilj kampanje i istraživanja je animirati mlade ljude kako bi se odlučili izaći na izbore i pokrenuti promjene.

Rezultate ovog istraživanja Udruženje planira predstaviti na konferenciji 29. listopada u Banja Luci prilikom čega će se osvrnuti i na rezultate izbora koji su pred nama.

Činjenica je da mladi odlaze, ali smatra Grmuša bolje bi bilo da umjesto toga mijenjaju postojeće stanje.

''Politika nije ovo što je nama predstavljeno zadnjih 30 godina, i upravo to trebaju mijenjati mladi ljudi koji do sada ne glasaju i koji odlaze jer misle da ne mogu biti dio promijene. Odlazak mladih je najveći prosvjed'', kazala je.

Foto:Bljesak.info / Pravda za Davida

Nezainteresiranost mladih i njezin gnjev prema cijelom sustavu razumljiva je za Davora Dragičevića, predsjednika Udruženja Pravda za Davida kao i njihova želja za odlaskom iz ove zemlje. Smatra da moramo prevladavati sav nacionalizam i mržnju.

''Ovaj način izbora, koliko god on nekom bio demokratski, nije način da se stanje u zemlji promijeni. Na koji način trebamo prevladati probleme u zemlji koji se godinama gomilaju ni ovi izbori ih neće riješiti. Na koji način ih riješiti ne znam, moramo naći način, ali izbori nisu'', kazao je.

Komentirao je i slučajeve Dženana Memića i svog sina, Davida Dragićevića.

''Slučaj Memić je daleko odmakao od mog slučaju. Oba slučaja Tužiteljstvo je priopćilo da se ne radi ni o prometnoj nesreći niti o zadesu, pokrenuta je istraga za ubojstvo. Oni raspolažu s jasnim dokazima. Sada nam predstoji ta pravna borba'', kazao je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close