Bristol

Mostar: Predstavljena tehnologija treninga mladih nogometaša

Sport / Flash | 25. 11. 2016. u 00:23 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Knjiga pod nazivom 'Tehnologija treninga mladih nogometaša – nauka i praksa' promovirana je u četvrtak navečer u mostarskom hotelu 'Bristol'.

Autori knjige su prof.dr. Ekrem Čolakhodžić, doc.dr. Haris Alić i prof.dr. Izet Rađo. O knjizi su osim autora govorili i prof.dr. Munir Talović, doc.dr. Ćamil Habul i prof.dr. Husnija Kajmović. Moderator promocije je bio Dženan Šuta.

Prisutnima su se osim autora i promotora obratili i prof.dr. Asim Peco sa Nastavničkog fakulteta, te Hasan Šišić uime Sportskog saveza Grada Mostara.

Knjiga je koncipirana tako da se kroz sedam poglavlja pružaju precizni podaci zasnovani na znanstvenoj osnovi o antropološkom statusu mladih nogometaša, primijenjenoj u suvremenoj trenažnoj tehnologiji u nogometu, oporavku nogometaša, karakterističnim ozljedama nogometaša i tehnologiji praktičnog rada s mlađim uzrasnim kategorijama.

Ideja autora je bila, koliko je to moguće, objediniti sve aspekte nogometnog treninga mladih nogometaša na jednom mjestu i pružiti ih onima kojima je potrebna. Promociju knjige u Mostaru su organizirali Nastavnički fakultet Univerziteta 'Džemal Bijedić' Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close