Reakcije

Medvedev: Odluka WADA-e nastavak je antiruske histerije

Ruski premijer istaknuo je kako smatra da bi se relevantne organizacije njegove zemlje trebale žaliti na odluku Svjetske antidopinške agencije prema Rusiji.
Sport / Flash | 09. 12. 2019. u 16:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Video: Rusiji zabrana nastupa na Olimpijadi

''Današnja odluka Svjetske antidopinške agencije da zabrani ruskim sportašima sudjelovanje na Olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima na četiri godine manifestacija je kronične antiruske histerije'', izjavio je u ponedjeljak ruski premijer Dmitrij Medvedev.

''Činjenica da se takve odluke ponavljaju i često primjenjuju na sportaše koji su već kažnjavani na ovaj ili onaj način, navodi čovjeka na pomisao da je to nastavak antiruske histerije koja je već postala kronična'', kazao je.

Ruski premijer istaknuo je kako smatra da bi se relevantne organizacije njegove zemlje trebale žaliti na odluku Svjetske antidopinške agencije prema Rusiji.

''Smatram da bi organizacije koje su odgovorne za ovo, mislim na ruske organizacije koje se bave tim pitanjima, trebale razmotriti osporavanje ovakve odluke'', izjavio je on na sastanku sa zamjenicima premijera.

Premijer je priznao da se ruski sport suočava s izvjesnim problemima s dopingom.

''Još nedavno sam govorio u intervjuu da je u ovom konkretnom slučaju da je i ruska strana također u izvjesnoj mjeri odgovorna, da u našoj sportskoj zajednici još postoje problemi s dopingom. Nemoguće je negirati to'', izjavio je Medvedev, prenosi ruska novinska agencija TASS.

Kopirati
Drag cursor here to close