Tri događaja

Europski tjedan sporta: Aktivni vikend u Mostaru, Grudama i Sarajevu

Na inicijativu Europske komisije, osmu godinu zaredom diljem Europe održava se Europski tjedan sporta. Cilj manifestacije je ukazati na važnost sporta i tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja.
Sport / Flash | 26. 09. 2022. u 13:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu Europskog tjedna sporta 2022, prethodni vikend održana su tri događaja – planinarsko-biciklistički uspon na brda oko Mostara, ''Rukomet za svako dijete'' u Grudama te SPORT FEST 2022. u Sarajevu.

U Mostaru je po prelijepom vremenu organiziran planinarsko-biciklistički pohod na vrhove oko Mostara u organizaciji MTBA Mostar i Biciklističkog kluba Neretva. Sudionici su obišli austrougarske tvrđave iznad Mostara - Werk 9, Mali grad, Guberaca, Merđan glava i Fortica te prošli austrougarskim putevima kroz vjetropark Podveležje.

Gradska dvorana Bili brig u Grudama je ugostila 120 mališana iz sve tri osnovne škole sa područja općine Grude koji su se okušali u rukometu. U organizaciji HRK Grude, projekt pod nazivom

''Rukomet za svako dijete'' je za cilj imao približavanje rukometa djeci te promociju ovog sporta.

Foto: PR / Europski tjedan sporta u Mostaru

Treći festival sporta pod nazivom ''Sport Fest 2022'' održan u sarajevskom Centru "Safet Zajko" okupio je veliki broj rekreativaca, amatera, ali također i sportistkinja i sportista. Na festivalu je predstavljen veliki broj sportova među kojima su atletika, američki fudbal i ragbi, nogomet, košarka, gimnastika, odbojka, stoni tenis, taekwondo, gimnastika, i mnogi drugi.

Za 26.09. je planirana još jedna Taekwondo prezenatacija i otvoreni trening u Osnovnoj školi Ante Brune Bušića, Rakitno.

Na inicijativu Europske komisije, osmu godinu zaredom diljem Europe održava se Europski tjedan sporta. Cilj manifestacije je ukazati na važnost sporta i tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja. Pod sloganom ''BeActive'', u suradnji s Ministarstvom civilnih poslova BiH i Federalnim ministarstvom kulture i sporta, Europski tjedan sporta od 23. do 30 rujna obilježava se i u BiH.

U suradnji s partnerskim organizacijama, u pet gradova i općina u Federaciji BiH, Sarajevu, Mostaru, Kiseljaku, Posušju i Grudama, održat će se osam različitih manifestacija s ciljem poticanja stanovništva na aktivan način života. Ovogodišnji beactive ambasador ispred Federalnog ministarstva kulture i sporta je bh. taekwondoista Nedžad Husić koji je ostvario povijesni rezultat na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojivši peto mjesto. Husić je član Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo, višestruki je državni prvak BiH te europski vicešampion.

Kopirati
Drag cursor here to close