Europski tjedan sporta u Kiseljaku i Posušju – Najmlađi slave sport i aktivan život!

U sklopu Europskog tjedna sporta 2021, jučer, 24.09. održane su dvije manifestacije – Dječja olimpijada u Kiseljaku i Taekwondo prezentacija i otvoreni trening u Posušju.
Sport / Ostali sportovi | 25. 09. 2021. u 11:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu Europskog tjedna sporta 2021, jučer, 24.09. održane su dvije manifestacije – Dječja olimpijada u Kiseljaku i Taekwondo prezentacija i otvoreni trening u Posušju.

Ovo je peto izdanje Dječje olimpijade Kiseljak i okupilo je sve osnovne škole s područja općine Kiseljak te osnovnu škola Kreševo. Mališani su odmjerili snage u nekoliko sportova a možda najvažniji rezultati takmičenja su bili druženje i ugodno provedeno vrijeme na otvorenom u Gradskom parku u Kiseljaku.

Također su u Posušju počele i prezentacije „Taekwondo trening za zdraviji život“ u organizaciji TKD kluba Poskok.

Foto: PR / Europski tjedan sporta

Prvi dan prezentacije održan je u dvorani OŠ Ivana Mažuranića u Posušju a cilj ovih prezentacija je predstavljanje osnovnih značajki taekwondoa i animiranje mladih da se uključe u sport, a sve s ciljem zdravijeg i aktivnijeg života.

Prezentacije će se održavati narednih dana i to 24., 27., 28. i 29. rujna u Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Posušju, OŠ Ante Brune Bušića u Rakitnu i u osnovnoj školi na Kočerinu.

Za danas su planirani Sport Fest 2021 koji će se održati u Sarajevu, Centar Safet Zajko te pripremna takmičenja Internacionalnog rukometnog turnira u Grudama.

Foto: PR / Europski tjedan sporta

Na inicijativu Europske komisije, sedmu godinu zaredom diljem Europe održava se Europski tjedan sporta.

Cilj manifestacije je ukazati na važnost sporta i tjelesne aktivnosti  u očuvanju zdravlja. Pod sloganom „BeActive“, u suradnji s Ministarstvom civilnih poslova BiH i Federalnim ministarstvom kulture i sporta, Europski tjedan sporta od 23. do 30 rujna  obilježava se i u BiH.  

U suradnji s partnerskim organizacijama, u pet gradova i općina u Federaciji BiH, Sarajevu, Mostaru, Kiseljaku, Posušju i Grudama, održat će se sedam različitih manifestacija s ciljem poticanja stanovništva na aktivan način života.

Ovogodišnji beactive ambasador ispred Federalnog ministarstva kulture i sporta je bh. taekwondoista Nedžad Husić koji je ostvario povijesni rezultat na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojivši peto mjesto.

Husić je član Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo, višestruki je državni prvak BiH te europski vicešampion.

Kopirati
Drag cursor here to close