Sportska manifestacija

Borsa Open biti će održan u studenom

Posljednje izdanje Borsa Open-a bilo je održano 2019. godine kada je manifestacija okupila 1138 natjecatelja, 129 judo klubova iz 28 zemalja.
Sport / Flash | 04. 08. 2023. u 10:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveća sportska manifestacija, koja je ikad upriličena u Gradu Mostaru - Borsa Open, veliko judo natjecanje za djecu i mlade uzrasta od 11 do 18 godina, biti će ponovno održano, i to u studenom ove godine.

Posljednje izdanje Borsa Open-a bilo je održano 2019. godine kada je manifestacija okupila 1138 natjecatelja, 129 judo klubova iz 28 zemalja.

Borsa Open se smatra jednim od najvećih sportskih i turističkih potencijala Hercegovačko-neretvanske županije, a nakon krize povezane s Covidom 19 i usljeđenih mjera ovo veliko natjecanje više nije bilo organizirano.

Manifestacija traje 6 dana,a obuhvaća dolazak ekipa u Grad Mostar, dvodnevno judo natjecanje, te dvodnevni trening kamp, a povodom Borsa Open-a na prostoru grada Mostara doputuje i obitava preko 1000 osoba koje nisu sa našeg govornog područja.

Natjecatelji i klubovi koji su posjetiti grad Mostar povodom Borsa Open-a 2019. godine su doputovali iz Albanije, Austrije, Bjelorusije, Belgije, Bugarske, Hrvatske, Češke, Francuske, Grčke, Nizozemske, Italije, Kosova, Latvije, Sjeverne Makedonije, Mađarske, Moldavije, Crne Gore, Poljske, Rumunjske, Rusije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Švedske, Turske, Ukrajine, Uzbekistana, Južnoafričke republike i klubovi domaćini iz Bosne i Hercegovine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close