Teniska legenda

Becker progovorio o paklu kojeg je prolazio u zatvoru

"Ti si u zatvoru nitko. Samo si broj. Moj broj je bio A2923EV. Nisam se zvao Boris. Bio sam broj. Ne zanima ih tko si", izjavio je.
Sport / Flash | 14. 11. 2023. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šesterostruki Grand Slam osvajač Boris Becker proveo je osam mjeseci u zatvoru u Ujedinjenom Kraljevstvu zbog nezakonitog skrivanja imovine u svojem zahtjevu za stečaj. Prvotno je kažnjen s dvije i pol godine zatvora, ali je pušten puno ranije pa je nešto prije Božića prošle godine deportiran u Njemačku.

Becker se u razgovoru za L‘Equipe prisjetio dana provedenih u zatvoru.

"Nikad neću zaboraviti tu prvu noć u zatvoru. Kada čujem igrače koji se žale na pritisak s kojim se suočavaju kod break lopti, samo se nasmijem. Kada čujem da se žale na kvalitetu hrane, nasmijem se. Kada čujem da se žale na treninge i uvjete na terenu, smijem se. To je ništa u usporedbi sa zatvorom. Prvu i zadnju noć ne spavate ni sekunde", rekao je Becker pa dodao:

"Ti si u zatvoru nitko. Samo si broj. Moj broj je bio A2923EV. Nisam se zvao Boris. Bio sam broj. Ne zanima ih tko si."

Becker se na kraju svega pokajao i rekao kako je to jako skupa i bolna lekcija za njega koja mu je pomogla da otkrije osobu kakva je nekada bio. Becker se nakon povratka u Njemačku ponovno vratio teniskom poslu i sada vodi 20-godišnjeg Holgera Runea, prenose Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close