Summit

Beč: Biciklizam iz različitih perspektiva

Za Beč je 2021. bila rekordna godina za biciklizam. Biciklisti koji su u prvoj godini pandemije prešli na ovo prijevozno sredstvo, ostali su vjerni ekološki prihvatljivoj mobilnosti.
Sport / Flash | 04. 04. 2022. u 16:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni grad Austrije trenutno je centar okupljanja stručnjaka iz oblasti biciklizma. Već trinaestu godinu zaredom održava se Austrijski biciklistički summit "Radgipfel". Ove godine od 3. do 5. travnja u bečkoj vijećnici.

Današnjoj konferenciji u gradskoj vijećnici prisustvuje više od 500 stručnjaka iz domena znanosti i gradskog upravljanja, predstavnici političkog života i nevladinih organizacija, a tema je promoviranje i uključivanje biciklizma u svakodnevni život. Govornici iz Austrije i Europe će predstaviti biciklizam iz različitih perspektiva.

Stručnjaci i predstavnici političkog života i nevladinih organizacija iz oblasti znanosti i gradskog upravljanja će razgovarati i razvijati rješenja za uključivanje biciklizma u svakodnevni život. Na današnjem skupu potpisan je zajednički sporazum saveza, pokrajina i općina čiji cilj je povećanje udjela biciklističkog prometa sa 7 na 13 posto.

Za Beč je 2021. bila rekordna godina za biciklizam. Biciklisti koji su u prvoj godini pandemije prešli na ovo prijevozno sredstvo, ostali su vjerni ekološki prihvatljivoj mobilnosti. Broj biciklista prebrojanih na automatskim brojačima za biciklistički promet je iznosio 9,3 milijuna. U odnosu na 2019. njihov broj je porastao za 13 posto.

"Nedavno smo usvojili najveći program proširenja biciklističkih staza u povijesti našeg grada, a ove godine planiramo poboljšati biciklističku mrežu s 44 nova projekta ", objašnjava članica bečke vlade, resor za inovacije, urbanističko planiranje i mobilnost Ulli Sima.

Za ovogodišnji kongres pripremljen je bogat program koji obuhvata biciklističku paradu, festival na trgu ispred vijećnice, stručni sajam na kojem će kompanije imati priliku da stručnoj publici predstave svoje proizvode, inovacije i usluge u oblasti biciklističkog prometa, kao i druge aktivnosti.

Sudjelovanje na dvodnevnoj konferenciji je besplatno za osobe iz centralne i istočne Europe, studente i članove nevladinih biciklističkih organizacija, priopćila je Mreža za međunarodnu komunikaciju Grada Beča.

Kopirati
Drag cursor here to close