Terminal 2

Sve zone za putnike na bečkom aerodromu ponovno otvorene

Prostor za goste opremljen je dizajnerskim komadima namještaja, tuševima, sobama za odmor kao i separeom za poslovne sastanke.
Vijesti / Svijet | 29. 03. 2022. u 11:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na bečkom aerodromu se nakon dvije godine pandemije i opsežne modernizacije ponovo otvara putnički terminal 2.

Putnicima na novom terminalu na raspolaganju stoje elegantni lounge prostor "Vienna Lounge" na 2.400 m2, nova gastronomska ponuda, jedna sigurnosna kontrola za sve gateove kao i dodatne trake za predavanje prtljaga.

Prostor za goste opremljen je dizajnerskim komadima namještaja, tuševima, sobama za odmor kao i separeom za poslovne sastanke. U saradnji sa Leopold muzejom kompletna površina je dekorirana reprodukcijama djela velikih umjetnika poput Egona Schielea, Gustava Klimta i mnogih drugih.

"Beč je još uvijek, unatoč izazovima koje je pandemija koronavirusa stvorila, omiljena turistička destinacija. Aerodrom je važna privredna i turistička okosnica ne samo za Beč nego i cijelu istočnu regiju", izjavio je gradonačelnik Beča Michael Ludwig.

Unatoč tragičnim događajima u Ukrajini i nastavljenom dinamičnom razvoju pandemije, Austrijanci su željni putovanja. Stoga uprava aerodroma prije svega uz uskršnje praznike i na ljeto očekuje značajan porast putnika. Ove godine sa bečkog aerodroma je dostupno 190 odredišta u 60 zemalja.

S obzirom da je promet putnika zbog otkazanih letova za Rusiju i Ukrajinu pao za 4 posto, prema slobodnim procjenama broj putnika ove godine bi se mogao kretati između 17 i 21 milijun, a očekivana dobit oko 560 milijuna eura. U infrastrukturu terminala je prethodne godine investirano 62 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close