U noćnom baru

Amerikanke slavile zlatnu medalju pa umalo poginule

Prema posljednjim informacijama dvije su osobe poginule.
Sport / Flash | 27. 07. 2019. u 18:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završnicu svjetskog prvenstva u Južnokorejskom Gwangjuu obilježila je nesreća.

U noći s petka na subotu, u noćnom baru Coyote Ugly nedaleko od Sportskog sela, došlo je do urušavanja zidova. U tom trenutku klub bio pun gostiju, ali i sportaša koji su nastupali na SP.

Prema posljednjim informacijama  dvije su osobe poginule.

Riječ je južnokorejskim državljanima u dobi od 27 i 33 godine, koji su se u trenutku urušavanja jedne etaže baš nalazili ispod. 

Ozlijeđeno je 14 osoba, iako se nije radilo o nekim teškim ozljedama, a stradali su sportaši i sportašice iz SAD i Novog Zelanda, Nizozemske, Italije i Brazila.

Od devetorice ozlijeđenih, osmorica su se nakon ukazane liječničke pomoći vratili u Selo budući da se radilo pretežito o ogrebotinama. Samo je jedan sportaš zadržan u bolnici, ali niti njegova ozljeda nije osobito teže naravi.

U spomenutom lokalu su svoj naslov svjetskih prvakinja proslavljale američke vaterpolistice, njihove kolegice Australke koji su završile nastup na trećem mjestu.

Policija je vrlo brzo nakon nesreće reagirala, privela je četiri osobe dvojica suvlasnika i još dvoje zaposlenika noćnog bara. Ono što je policiju zanimalo jeste zašto nisu poštovana sva postavljena pravila oko gradnje i renoviranje objekta, odnosno zašto je previše gostiju bilo u klubu.

Davor Carević, Splićanin koji je inače izbornik novozelandske vaterpolske vrste je za hrvatske medije opisao što se točno dogodilo.

''Cijelo sam vrijeme stajao na mjestu gdje je pala etaža, a onda u silnoj gužvi sam se minutu ranije išao pomaknuti, tamo gdje je malo manje ljudi. Otišao sam u prostor za pušače. Kako sam tamo stao, tako se sve srušilo na metar do mene. I neka mi samo neko kaže kako pušenje djeluje štetno na zdravlje'', pojasnio je kroz šalu Carević.

Kopirati
Drag cursor here to close