Sportski savez

Unified sport prezentiran u Mostaru

Cilj radionica je prijenos znanja i iskustava treninga i zajedničkog (Unified) natjecanja, kao i očekivanja sudionika. Sudionici radionica bi trebali organizirati zajedničke obuke u svojim lokalnim zajednicama.
Sport / Flash | 12. 11. 2017. u 01:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sportskom savezu Mostara održana je radionica o inkluzivnom sportu (Unified sport), a koju su vodili članovi Omladinskog aktivacijskog komiteta mladih (IYAC) Anđela Petrović i Njegoš Mihailović, te predstavnici Specijalne olimpijade BiH Milenko Vujinović i Kada Delić-Selimović.

Bosna i Hercegovina je u konkurenciji 57 zemalja, od strane Omladinskog aktivacijskog komiteta mladih (IYAC) Specijalne olimpijade Europe i Euro-Azije, zajedno sa Ciprom, Srbijom i Velikom Britanijom izabrana da u periodu 2017-2021. godine, radi na unaprjeđenju Unified sporta (inkluzivnog sporta).

Kao predstavnici Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine u Europski omladinski aktivacijski Komitet izabrani su Njegoš Mihailović, Anđela Petrović i Bojan Vujinović.

U cilju započinjanja zajedničkih obuka i širenja jedinstvene sportske ideje Unified sporta, prva aktivnost IYAC tima bi bila organizacija jednodnevnih radionica u pet regija BiH. Za realizaciju ove aktivnosti, a da bi doprli do svih korisnika, koristit će postojeću mrežu organizacija, članova SO BiH. Druge sportske i omladinske organizacije, također, mogu ravnopravno sudjelovati u svim aktivnostima.

Cilj radionica je prijenos znanja i iskustava treninga i zajedničkog (Unified) natjecanja, kao i očekivanja sudionika. Sudionici radionica bi trebali organizirati zajedničke obuke u svojim lokalnim zajednicama.

"Za sam početak odabrali smo treninge u stolnom tenisu. Ovaj sport je izabran jer dodatne investicije nisu potrebne. Kako bi se procijenili rezultati rada timova, organizirali bismo prvo nacionalno Unified prvenstvo u stolnom tenisu.

Sudionici u prvenstvu bi bili timovi sastavljeni od dva muška i dva ženska predstavnika, izabranih od najboljih udruženja i sportaša u svojim zajednicama. Nacionalno prvenstvo u Unified sportu bit će organizirano kao timsko, a natjecali bi se muški, ženski i mješoviti parovi. Kao dodatna motivacija, pobjednički tim u prvenstvu bit će nagrađen stolom za stolni tenis", naveli su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close