Potpisan Protokol

Sportski savez dogovorio suradnju s mostarskim sveučilištima

Sport / Flash | 28. 04. 2017. u 14:48 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara u petak je potpisan Protokol o suradnji između Sportskog saveza Grada Mostara, Univerziteta ''Džemal Bijedić'' i Sveučilišta Mostar.

Protokol su potpisali predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić, rektor Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru Sead Pašić i prorektor za nastavu Sveučilišta u Mostaru Vojo Višekruna.

Protokolom je predviđeno djelovanje na promociji i organizaciji masovnog sporta, školskog sporta i sporta studenata, priprema mladih perspektivnih sportaša i izgradnja, obnova te održavanje sportskih objekata.

''Danas smo ovdje kako bi u naš program uvrstili još jednu izuzetno kvalitetnu aktivnost, posebno oko organiziranja sportskih igara i natjecanja. Sportski savez će na ovaj način u program uvrstiti i studenske sportske događaje, pored već postojećih u srednjim i osnovnim školama i vrtićima te događajima s djecom s posebnim potrebama'', rekao je Šišić.

Glavna savjetnica gradonačelnika Mostara Radmila Komadina naglasila je kako je Sportski savez od velikog značaja za Grad Mostar.

''Potpisivanjem memoranduma s visokoobrazovanim institucijama, Sportski savez daje jednu novu 'notu' što se tiče aktivnosti promocije sporta među mladim ljudima i studentima'', dodala je Komadina.

''Potpisivanje protokola sa Sportskim savezom je unaprjeđenje suradnje'', ocijenio je rektor Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru Sead Pašić, dodavši kako se sada otvara mogućnost za traženje financijskih izvora i iz europskih fondova.

''Ovim protokolom je praktično omogućeno da se organizacijski bolje posložimo, a daje mogućnost da Sportski savez s pojedinim sveučilišnim organizacijskim jedinicama sklapa odgovarajuće dogovore na konkretnim realizacijama'', dodao je prorektor za nastavu Sveučilišta u Mostaru Vojo Višekruna.

Kopirati
Drag cursor here to close