Uručene novčane nagrade

97.500 KM za 45 sportašica i sportaša u BiH

Zaslužni sportisti dobili su novčane nagrade u iznosima od 1.500 KM do 3.100 KM, a vrhunski sportisti međunarodnog razreda od 2.000 do 2.500 KM.
Sport / Flash | 24. 01. 2023. u 15:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:FENA / Vrhunskim i zaslužnim sportašima Bosne i Hercegovine uručene novčane nagrade

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević danas je organizirala prijem za kategorizirane sportaše Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom uručila je rješenja o dodjeli novčanih nagrada za 45 bosanskohercegovačkih zaslužnih i  vrhunskih sportista međunarodnog razreda.

Ministrica Gudeljević na prijemu je naglasila kako nagrađeni s pravom nose zvanje zaslužnog i vrhunskog sportaša BiH međunarodnog razreda.

97.500 KM

''Za 2022. godinu, sukladno sportskim rezultatima,  su sportaši koji su ostvarili rezultate na službenim međunarodnim natjecanjima u sportskim disciplinama koje su na službenom programu olimpijskih igara, paraolimpijskih igara i specijalne olimpijade. Na prijedlog komisije kategorizaciju sportaša na razini BiH  za 2022. godinu kategorizirano je ukupno 48 sportašica i sportaša. Važno je istaknuti da smo realizirali sredstva koja smo imali na rasploaganju u okviru proračuna Miinistarstva civilnih poslova za 2022. godinu u iznosu od 97.500 KM'', kazala je ministrica Gudeljević.

Novčane nagrade je, na osnovu odluke Vijeća ministara BiH, a na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, ukupno dobilo 45 sportašica i sportaša.

''Naš osnovni stav je da su sredstva koja su namijenjena sportašima nedostatna i da definitivno trebaju biti veća, te se nadam da će svi koji se nalaze u lancu kreiranja proračuna shvatiti važnost uloge sporta i sportaša u našem društvu i da ćemo u budućim proračunima imati veće iznose'', kazala je Gudeljević.

U ime nagrađenih zahvalio je europski viceprvak u taekwondou Nedžad Husić.

Može i mora da bude puno bolje

''Ministarstvo civilnih poslova svake godine nam pripremi neku nagradu. Ovim putem želim da iskreno zahvalim. Osvojenom titulom viceprvaka Europe u prošloj godini potvrdio sam dobre rezultate iz 2021. godine. Nadam se da ću ove godine napraviti pomak i osvojiti prvo mjesto'', kazao je najbolji bh. taekwondista.

Navodi da je zadovoljan uvjetima u kojim trenira, ali kada se ukupno osvrne koliko ulažu u sport druge  reprezentacije i države to je nešto sasvim druga situacija. 

''Naravno da to može i mora da bude puno bolje kada poredimo kakve uvjete imaju druge države, a kakve imamo mi. Brinem se za naše mlađe generacije sportaša u koje treba na vrijeme ulagati, kako bi kasnije napravile vrhunske rezultate. Tako to rade u ostalim državama, u kojima ima sustavno financiranje sporta'', kazao je Husić.

Zaslužni sportisti dobili su novčane nagrade u iznosima od 1.500 KM do 3.100 KM, a vrhunski sportisti međunarodnog razreda od 2.000 do 2.500 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close