502 stipendije

Pogledajte popis studenata koji su dobili stipendije Vlade RH

Put do konačne odluke o stipendistima trajao je nekoliko mjeseci, točnije od prosinca prošle godine kada je raspisan javni natječaj na koji se prijavilo 2377 studenata.
Sci-Tech / Znanost | 28. 05. 2018. u 11:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske u konačnici je dodijelio 502 stipendije, dvije više od prvotno planiranih, za akademsku 2017./2018. godinu, studentima, pripadnicima hrvatskog naroda izvan Hrvatske, od čega 101 za studij u Hrvatskoj, a 401 za studij u Bosni i Hercegovini.

Konačnu odluku o broju stipendija, Ured je donio nakon što je protekao rok za prigovore na travanjsku rang-listu dobitnika, a objavio ju je na svojim mrežnim stranicama.

Na tu je listu stiglo 117 prigovora, od kojih je sedam uvaženo, četvero stipendista odreklo se stipendija, a sve to utjecalo je na konačan broj stipendija.

Put do konačne odluke o stipendistima trajao je nekoliko mjeseci, točnije od prosinca prošle godine kada je raspisan javni natječaj na koji se prijavilo 2377 studenata, od kojih je njih 1928 zadovoljilo formalne uvjete.

Sada slijedi potpisivanje ugovora sa stipendistima. Stipendije se dodjeljuju za deset mjeseci, po 700 kuna mjesečno, jednokratno po sedam tisuća kuna. Pomnoženo s brojem korisnika, to iznosi nešto više od 3,5 milijuna kuna.

Čitav popis pregledajte na poveznici.

Kopirati
Drag cursor here to close