Dom mladih i Skenderija

Svjetski sajam znanosti, inovacija i kreacija Maker Faire dolazi u Sarajevo

Na Maker Faireu, koji slavi znanost, kreativnost i inovativnost, bit će predstavljeno oko 100 izlagača iz Bosne i Hercegovine i cijele regije.
Sci-Tech / Znanost | 24. 05. 2022. u 13:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Domu mladih i na platou Skenderija u Sarajevu 28. i 29. svibnja 2022. bit će održan jedan od najvećih svjetskih sajmova znanosti, inovacija i kreacija – prvi Sarajevo Maker Faire, u organizaciji Asocijacije FabLab.

Na Maker Faireu, koji slavi znanost, kreativnost i inovativnost, bit će predstavljeno oko 100 izlagača iz Bosne i Hercegovine i cijele regije.

https://sarajevo.makerfaire.com/

''Upoznat ćete zabavno lice znanosti kroz niz STEM radionica, edukativni escape room i zakoračiti u virtualni svijet uz upotrebu najsuvremenije VR opreme''.

''Bit će tu zaista fantastičnih stvari za vidjeti: od studentske formule, RISC i FPGA računara, robota za uništavanje mina, velikih 3D printera itd., a bit će organizirano i preko 20 radionica za najmlađe od 4 do 18 godina'', poručuju iz FabLaba.

Najveći show na Zemlji, kako ga zovu, izložba je izuma, kreativnosti i ljudske snalažljivosti, zanimljiva za cijelu obitelj.

Video: Posljednji poziv - Maker Faire - najveći sajam inovacija i kreacija po prvi put u BiH

Maker Faire je okupljanje fascinantnih, znatiželjnih ljudi koji vole da stvaraju i koji rado prezentiraju svoj rad.

Od inženjera, umjetnika, znanstvenika do startupa i firmi, Maker Faire je mjesto za sve mejkere koji žele da pokažu svoje hobije, eksperimente, projekte i raznovrsna umijeća.

Za sve posjetitelje ulaz je besplatan.

https://sarajevo.makerfaire.com/raspored/

Kopirati
Drag cursor here to close