Istraga i dalje traje

Stručnjaci WHO-a kažu da je potraga za porijeklom COVID-a u zastoju

Stručnjaci koje je angažirala Svjetska zdravstvena organizacija rekli su da je istraga o porijeklu na "kritičnom mjestu" koje zahtijeva hitnu suradnju
Sci-Tech / Znanost | 25. 08. 2021. u 21:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni znanstvenici koje je Svjetska zdravstvena organizacija poslala u Kinu kako bi saznali porijeklo koronavirus rekli su danas da je potraga u zastoju i upozorili da se mogućnosti za rješavanje misterije "brzo zatvaraju".

U međuvremenu, američki obavještajni pregled koji je naredio američki predsjednik Joe Biden pokazao se nepotpunim kada je u pitanju porijeklo virusa, uključujući i to da li je virus prešao sa životinje na čovjeka ili pobjegao iz kineskog laboratorija, objavio je Washington Post u srijedu.

U komentaru objavljenom u časopisu Nature, stručnjaci koje je angažirala Svjetska zdravstvena organizacija rekli su da je istraga o porijeklu na "kritičnom mjestu" koje zahtijeva hitnu suradnju, ali je umjesto toga došlo do zastoja. Između ostalog, primijetili su da kineski dužnosnici još uvijek nerado dijele neke sirove podatke, navodeći zabrinutost zbog povjerljivosti pacijenata, piše AP.

Kopirati
Drag cursor here to close