Sarajevo Maker Faire

Ovdje se slavi znanost, kreativnost i inovativnost

Sajam je izložba izuma, kreativnosti i ljudske snalažljivosti, te da je zanimljiv za cijelu obitelj.
Sci-Tech / Znanost | 28. 05. 2022. u 13:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi sajam nauke, inovacija i kreacija "Sarajevo Maker Faire", u organizaciji Asocijacije FabLab, danas je otvoren na platou KSC Skenderija, te u prostoru Doma mladih.

Na sajmu su prezentirane edukacone zone, koje predstavljaju univerzitete i njihove najbolje projekte, institute i labaratorije, tehnološke firme i startupe.

Po riječima direkora sajma Edina Škaljića, na “Maker Faireu”, koji slavi znanost, kreativnost i inovativnost, predstavljeni su izlagači iz Bosne i Hercegovine i cijele regije.

''Posjetitelji imaju priliku vidjeti zabavno lice nauke kroz niz STEM radionica, edukativni escape room i zakoračiti u virtualni svijet uz upotrebu najsuvremenije VR opreme. Također, tu su fantastične stvari, od studentske formule (automobila), RISC i FPGA računara, robota za uništavanje mina, velikih 3D printera. Organiziramo i više od 20 radionica za djecu i mlade od četiri do 18 godina'', kazao je Škaljić za Fenu.

Navodi da je sajam izložba izuma, kreativnosti i ljudske snalažljivosti, te da je zanimljiv za cijelu obitelj.

''Maker Faire' je okupljanje fascinantnih, znatiželjnih ljudi koji vole da stvaraju i koji rado prezentiraju svoj rad. Od inžinjera, umjetnika, znanstvenika do startupa i firmi, 'Maker Faire' je mjesto za sve mejkere koji žele da pokažu svoje hobije, eksperimente, projekte i raznovrsna umijeća'', dodao je Škaljić.

Na dvodnevnom sajmu je prisutno više od 90 izlagača iz regije.

Kopirati
Drag cursor here to close