Posjeta Univerzitetu

Njemačka podržava i pomaže studij turizma i studente u Mostaru

Univerzitet “Džemal Bijedić” u Mostaru već duži niz godina ima uspješnu suradnju sa Konrad Adenauer fondacijom.
Sci-Tech / Znanost | 14. 10. 2021. u 16:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik i predsjednik Odbora za ekonomiju, turizam i energiju u Parlamentu Brandenburga Frank Bommert, u pratnji direktora fondacije Konrad Adenauer u Bosni i Hercegovini, posjetio je Studij turizma Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Univerzitet “Džemal Bijedić” u Mostaru već duži niz godina ima uspješnu suradnju sa Konrad Adenauer fondacijom, a prorektor za financije, van. prof. dr. Veldin Ovčina, istaknuo je važnost nastavka suradnje i jačanja svijesti studenata o mogućnostima koje pruža Fondacija tijekom njihovog studiranja, ali i nakon okončanja studija.

Kroz interaktivnu radionicu sa studentima Studija turizma, koju je moderirala voditeljica studija, doc. dr. Irma Dedić, razgovaralo se o modalitetima širenja i inoviranja turističke ponude Hercegovačko-neretvanske županije i uspostavljanju prvih koraka institucionalne suradnje u segmentu turizma sa njemačkom pokrajinom Brandenburg.

Foto: PR / Mostar: Zastupnik u parlamentu Brandenburga posjetio studij turizma



“Veliku zahvalnost dugujemo Sven Petkeu i Frank Bommertu koji su probudili kritička razmišljanja u nama - studentima, te što su nas kroz savjete, primjere i iskustva potaknuli da se i dalje trudimo i da damo maksimalni učinak za dobrobit zajednice i branše kojom se bavimo”, naglasila je Jasmina Repeša, studentica III godine Studija turizma.

Svoje zadovoljstvo izrazio je i Sandro Soldo, student III godine Studija turizma.

“Prvi put sudjelujem na ovakvim radionicima te mi se jako svidilo. Drago mi je kako dolaze među nas, omladinu, kompetentne i stručne osobe, koje nam daju savjete i pružaju podršku za harmoničnost i prepoznatljivost države”, izjavio je Sandro.

Studentica Inholland Univerziteta u Rotterdamu, koja putem Erasmus programa razmjene ovaj semester studira na Studiju turizma, Milica Matković, nije krila oduševljenje realiziranom radionicom.

“Kao nizozemsku studenticu bosanskih korijena oduševila me je činjenica da predstavnici R. Njemačke izražavaju spremnost da pomognu razvoju turizma u BiH. Ovaj dogođaj je obogatio moje interkulturalne komunikacijske vještine, te se radujem drugim sličnim radionicama u organizaciji Studija”, naglasila je Milica.

Implementacijom ovakvih aktivnosti Studij turizma i Univerzitet “Džemal Bijedić” u Mostaru dodatno potvrđuju svoj kvalitet, tako što grade budućnost svojih studenata, oblikujući ih u odlučne poslovne ljude, spremne prihvatiti tržišne izazove, navedeno je iz ove ustanove.

Kopirati
Drag cursor here to close