PR 3.0

Na dvodnevnoj konferenciji ''PR Days Mostariensis'' više od 40 predavača

Konferencija će biti otvorena u četvrtak 23. studenoga u hotelu "Mostar" u 16:00 sati.
Sci-Tech / Znanost | 22. 11. 2017. u 15:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Druga međunarodna znanstveno-stručna konferencije „PR Days Mostariensis 2017.", ove se godine održava 23. i 24. studenoga na Filozofskom fakultetu sveučilišta u Mostaru i mostarskom hotelu Mostar.

Na Konferenciji se očekuje više od 40 izlagača s više od 30 tema iz četiri države: Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH.

''Ovogodišnja Konkferencija čija je tema PR 3.0 znači da će ona cijelo vrijeme govoriti o odnosima s javnošću, o medijima,  integriranoj komunikaciji u kontekstu novih medija'', kazao je predsjednik Organizacijskoga odbora Konferencije doc dr. Nino Ćorić na konferenciji za medije upriličenoj u srijedu na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Po njegovim riječima, intencija ovogodišnje Konferencije je da se okupe znanstvenici i praktičari iz regije i Jugoistočne Europe kako bi u interakciji izdefinirali najnovije spoznaje iz područja znanstvenih disciplina iz područja odnosa s javnošću.

Član Orgaizacijskoga odbora Konferencije prof.  dr. Ilija Musa podsjetio kako postoji veliki prostor za uređenje odnosa s javnošću, ali i prostor za poticanje samog standarda rada u toj profesiji, počev od zakonskoga uređenja profesije, preko edukacije i kontuinuiranog obrazovanja i osnivanja studija koji je četiri godine.

On je također napomenuo kako je u BiH dosta loša slika kada se govori o organizaciji znanstvenih i stručnih konferencija koji propituju odnose s javnošću i integrirane komunikacije medija, ali da je aktueliziranjem ove problematike Filozofskoga fakulteta prošle godine napravljena platforma za državno i regionalno okupljanje vodećih stručnjaka kako iz svijeta teoretskih istraživanja, tako i praktičara koji se bave ovim područjima.

''Ovogodišnji broj izlagača i zainteresiranost nam potvrđuje kako ćemo iduće godine umjesto PR Daysa imat PR Veek te da će se Mostar uistinu potvrditi kao središte izučavanja odnosa s javnošću u ovom dijelu Europe i kao mjesto okupljanja nazjznačajniijih teoreteičara i praktičara koji se bave odnosima s javnošću, integriranom komunikacijom i medijima'', zaključio je prof. dr. Musa.

Na marginama Konferencije u petak, 24. studenoga,  na Filozofskom fakultetu mostarskoga sveučilišta bit će održane sjednice Vijeća regulatorne agencije za komunikacije, Upravnoga odbora BHRT-a i Upravnoga odbora Fene.

Kako je predviđeno programom, Konferencija će biti otvorena u četvrtak 23. studenoga u hotelu "Mostar" u 16:00 sati.

Prva sekcija je "Političko – insitucionalni PR 3.0.", a među izlagačima su prof. dr. Zoran Tomić , prof. dr. Smiljana Leinert Novosel, prof. dr. Miloš Šolaja, prof. dr. Najil Kurtić, mr. sc. Zdeslav Milas, dr. sc. Gordana Lesinger te Amela Odobašić iz Regulatorne agencije za komunikacije.

Taj dan predviđena je i dodjela 14 priznanja za istaknute stručnjake za koje je organizacijski i znanstveni dobor smatrao da su zaslužni i doprinijeli razvoju same profesije u regiji.  

Drugoga dana Konferencije, koja s eodržava 24. studneoga na Filozofskom fakultetu Mostar, predviđena je sekcija "Mediji 3.0" a predavači su prof. dr. Aleksandar Bogdanić, doc. dr. Đorđe Obradović, dr. sc. znanosti Irena Petrijevčanin Vuksanović iz Hrvatskoga Sabora, prof.. dr. boban Tomić,  prof. dr. Marija Putica, prof. dr. Ilija Musa i Maja Ereš te mr. sc. Vuk Vučetić.

Oko podne istoga dana predviđena je sekcija "Korporativni PR 3.0"  gdje će izlagati prof. dr. Milica Kostić Stanković , prof. dr. Damir Kukuć, prof. dr. Emir Kurtović, prof. dr. Ivan Tanta,  dr. sc Jelena Cvijović, prof. dr. Brano Markić, prof. dr. Sanja Bijakšić, prof. dr. Arnela Bevanda  te doc. dr. Nino Ćorić.

Zadnja sekcija je "Praksa 3.0" na kojoj će izlagati praktičari odnosa s javnošću:  Ekrem Dupanović, Mario Petrović, Krešimir Macan,  Stana Odak  Krasić, Darko Juka i Marko Štefanek.  

Kopirati
Drag cursor here to close