WHO

MMR cjepivo ne izaziva autizam

MMR cjepivo ne izaziva autizam, smatraju predstavnici WHO-a.
Sci-Tech / Znanost | 24. 10. 2017. u 17:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 MMR cjepivo ne izaziva autizam i svako tko insinuira da postoji takva veza je prevarant, poručili su predstavnici Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) na regionalnom sastanku o imunizacijama koji je danas počeo u Budvi.

 Ekspert za program imunizacije WHO za Europu Robb Butler kaže da je to diskreditirana studija jednog tvrdoglavog znanstvenika, koji se nije bavio praksom 15 godina.

 "WHO i partneri uradili su tisuće studija u Europi, Americi, Velikoj Britaniji, na Novom Zelandu, Australiji i Africi koje su pokazale da ne postoji uzročno posljedična veza između MMR cjepiva i autizma", istakao je Batler.

 On ističe da lobi protiv cijepljenja ne snosi odgovornost za sve slučajeve ospica i rubele koje su se dogodile zbog njihovih kampanja i koje su prouzrokovale epidemije i smrtne slučajeve, piše Srna.

 Butler navodi da roditelji treba da dobiju točnu informaciju zasnovanu na pouzdanom izvoru.

 "Naravno, roditelji moraju sami donijeti odluku", rekao je Butler i dodao da roditelji, također, moraju shvatiti da djecu izlažu velikom riziku ukoliko ih ne cijepe.

 Govoreći u situaciji u regiji, Butler kaže da su na Kosovu već evidentirana dva smrtna slučaja od ospica, a slučajevi obolijevanja zabilježeni su i u pojedinim dijelovima Srbije.

 Regionalni sastanak o imunizacijama, koji će trajati do četvrtka, 26. listopada, organiziraju crnogorsko Ministarstvo zdravlja i WHO.

Kopirati
Drag cursor here to close