U srpnju

Japan planira početak ispitivanja cjepiva za COVID-19

Japan se od prošlog mjeseca nalazi u izvanrednom stanju, koje je uvedeno kako bi se pojačala borba protiv širenja smrtonosne infekcije.
Sci-Tech / Znanost | 11. 05. 2020. u 13:48 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Japan očekuje da će u srpnju početi klinička ispitivanja cjepiva za bolest koju izaziva zaraza novim koronavirusom, kazao je u ponedjeljak premijer Shinzo Abe.

Obraćajući se Odboru za proračun u parlamentu, Abe je otkrio da se rad na cjepivima provodi u nekoliko institucija, među kojima su sveučilište u Tokiju, sveučilište Osaka i Nacionalni institut za zarazne bolesti.

Napominjući da su ispitivanja cjepiva već počela u drugim zemljama, Abe je rekao: "Nadam se da će programi ispitivanja cjepiva početi u što kraćem roku, crpeći svjetsku mudrost."

Japan se od prošlog mjeseca nalazi u izvanrednom stanju, koje je uvedeno kako bi se pojačala borba protiv širenja smrtonosne infekcije.

Abe je dodao da Vlada ima cilj do kraja ovog mjeseca, za liječenje COVID-19, odobri lijek protiv gripe Avigan.

Početkom ožujka Avigan je dobio pohvale Nacionalnog centra za razvoj biotehnologije Kine, koji je rekao da je lijek proizveden od japanskog Holdinga Fujifilm "učinkovit u liječenju COVID-19", što je povećalo vrijednost dionica japanske kompanije za više od 15 posto.

U četvrtak će Vlada Japana raspravljati o mogućnosti da li se ublaži ili potpuno ukine izvanredno stanje u zemlji. U Japanu je do sada potvrđeno 15.777 slučajeva zaraze koronavirusom, dok su od posljedica preminule 644 osobe.

Kopirati
Drag cursor here to close