Nasljednica Marije Barun

Ivana Rašić nova predsjednica Studentskog zbora Mostar

Nova predsjednica je jednoglasno izglasana na trećoj radnoj sjednici Studentskog zbora.
Sci-Tech / Znanost | 21. 03. 2022. u 19:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Studentski zbor / Ivana Rašić

Ivana Rašić je nova predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Nova predsjednica je jednoglasno izglasana na trećoj radnoj sjednici Studentskog zbora.

Ivana je na ovoj poziciji naslijedila Mariju Barun. 

Studentski zbor je najviše predstavničko tijelo studenata Sveučilišta u Mostaru koje je odlukom Upravnog vijeća i Senata Sveučilišta utemeljeno 2000. godine.

Tada je usvojen i Pravilnik o radu koji je ujedno temeljni akt Studentskog zbora, a iste godine održani su i prvi studentski izbori.

Studentski zbor, kao predstavničko tijelo mladih i socijalno osjetljivih ljudi, svake godine organizira brojne humanitarne projekte kojima nastoji pomoći lokalnoj zajednici i onima kojima je pomoć najpotrebnija, te iz godine u godinu nastojimo povećati broj studentskih projekata.

Glavni cilj Studentskog zbora jest štititi i promicati prava i interese studenata na razini njihovih fakulteta, ali i cijeloga Sveučilišta.

Osim toga, zbor ima legitimitet zastupati sve studente Sveučilišta, a svoju legitimnost crpi iz studentskih izbora koji se provode na početku svake akademske godine sukladno načelima Pravilnika o Studentskom zboru.

Što se tiče osnove zadaće studentskih predstavnika u fakultetskom vijeću i drugim tijelima, ona podrazumijeva iznošenje prijedloga i mišljenja studenata, zastupanje njihovih interesa, te unaprijeđenje kvalitete studiranja i kontinuirani rad na poboljšanju studentskog standarda i njihovih prava.

 

Kopirati
Drag cursor here to close