Ušao u Mensu

Dječak iz Engleske ima viši IQ od Einsteina i Hawkinga

Dječak je nedavno je postigao najveći mogući rezultat za svoju dobnu skupinu od 162 na Cattellovom III. B testu.
Sci-Tech / Znanost | 23. 01. 2024. u 11:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenik Rory Bidwell (12) iz Devona u Engleskoj pridružio se Mensi nakon što je na testu inteligencije postigao više bodova od Alberta Einsteina i Stephena Hawkinga.

Dječak je nedavno je postigao najveći mogući rezultat za svoju dobnu skupinu od 162 na Cattellovom III. B testu, izvijestio je North Devon Gazette, piše Guardian. Njegovi rezultati pokazali su da je bio bolji od najpoznatijih znanstvenika u povijesti. IQ dječaka iznosi 160.

Rory je zbog toga pozvan da se pridruži Mensi, koja sebe opisuje kao najveće i najstarije društvo s visokim IQ-om na svijetu. To je neprofitna organizacija otvorena za ljude koji na testu inteligencije imaju 98 posto, piše Index.hr.

Rory je polagao dvosatni test u Exeteru i navodno se za njega nije pripremao.

Dječakova majka Abi Bidwell rekla je za North Devon Gazette da je njezin sin bio opušten u vezi rješavanja testa. Izjavila je da je njezin sin "blagoslovljen nevjerojatnim mozgom" te da je sposoban zapamtiti informacije.

Majka kaže da je Rory, učenik 7. razreda u školi Great Torrington, u dobi od dvije godine slagao slagalice od 100 dijelova i da je u 2. razredu savladao algebru za 7. razred.

Tijekom prvih osam tjedana karantene zbog koronavirusa 2020. dječak je navodno pročitao svih sedam knjiga o Harryju Potteru, što je više od milijun riječi. Majka govori da Rory jako voli sport te da za svoju školu igra nogomet i ragbi, a pliva i u lokalnom plivačkom klubu.

Kopirati
Drag cursor here to close