Mostar

Bošnjak i Ostojić: Ulaganje u znanost ključ je dugoročnog razvoja BiH

Sci-Tech / Znanost | 03. 11. 2023. u 18:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Predsjednica Vijeća za znanost BiH Ljerka Ostojić i ministrica civilnih poslova BiH Dubravka Bošnjak

Ministrica civilnih poslova BiH Dubravka Bošnjak i predsjednica Vijeća za znanost BiH Ljerka Ostojić razgovarale su u petak u Mostaru o ključnim pitanjima vezanim za rad Vijeća za znanost, provođenju Strategije za znanost i ulaganjima u područje znanosti u Bosni i Hercegovini.

Tijekom sastanka, ministrica Dubravka Bošnjak i predsjednica Ljerka Ostojić istaknule su važnost ulaganja u znanost i istraživanje kao ključnog faktora za dugoročni razvoj Bosne i Hercegovine.

Razgovarale su o dosadašnjem radu Vijeća za znanost i ocijenile njegove aktivnosti kao ključne za promociju znanstvenog istraživanja i inovacija u zemlji.

Ministrica Bošnjak izrazila je potporu radu Vijeća i njegovoj ulozi u formuliranju i provedbi Strategije za znanost u Bosni i Hercegovini.

Predsjednica Ljerka Ostojić izrazila je zahvalnost na potpori Ministarstvu civilnih poslova i osvrnula se na napore koje je Vijeće uložilo kako bi unaprijedilo suradnju između različitih sektora i institucija u zemlji, s ciljem razvoja područja znanosti.

Vijeće za znanost savjetodavno je i stručno tijelo Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, čija je svrha promocija i potpora razvoju znanosti u zemlji.

Ovo tijelo sastoji se od predsjednika i 12 članova, čiji mandat traje četiri godine, a imenuju se na prijedlog Ministarstva civilnih poslova i nadležnih ministarstava entiteta, Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close